Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος-X-Men: Days of Future Past (2014) Κριτική και σχολιασμός


Πρίν 2-3 χρόνια σκεφτόμουν πως μάλλον δεν θα ξαναέβλεπα ποτέ καινούρια ταινία X-Men, αφού μετά τα γεγονοτα του X-Men 3 δεν υπήρχε κάποιο σενάριο για να συνεχίσει την σειρά. Αυτά μέχρι που ηρθε το First Class και έδωσε πάλι ζωή στο 'κουφάρι' των X-Men. Σαν να έγινε ένα reboot της σειράς και ξανάρχισαν όλα.

Αν και ποτέ δεν είχα αγαπημένο χαρακτήρα στους X-Men, από την στιγμή που είδα τον Quicksilver και το τι μπορεί να κάνει αυτό άλλαξε. Το παλικάρι πραγματικά τα σπάει και οι σκηνές που συμμετέχει είναι φοβερές και συναρπαστικέςΚορυφαία η σκηνή που ο Κουίκσιλβερ ξεσκίζει τα πρέκια τους αστυνομικούς στο Πεντάγωνο. Το σίγουρο είναι πως θα τον ξαναδούμε και στο σικουελ των X-Men, στο X-Men: Apocalypse που θα έρθει το 2016.



Βέβαια το πως θα κατάφερνε ο σκηνοθέτης να ενώσει δύο διαφορετικές­ κινηματογραφικές γενιές X-Men ηρώων: αυτή της πρώτης ολοκληρωμένης τριλογίας των «X-Men» (2000 ), «X-Men 2» (2003) και «X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση» (2006 ) και η πιο πρόσφατη της επί της οθόνης αναγέννησης της υπερηρωικής παρέας που ξεκίνησε με το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» (2011 ) ήταν το απόλυτο στοίχημα, όμως από την στιγμή που γύρισε ο  στην σκηνοθεσία η επιτυχία ήταν στο τσεπάκι της Μarvel.

Στα της ταινίας,  σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι έχουν στην υπηρεσία τους τους Φύλακες, πανίσχυρα ρομπότ που έχουν εξολοθρεύσει τους περισσότερους μεταλλαγμένους και τους ανθρώπους υποστηρικτές τους, ο καθηγητής Τσαρλς Εξέβιερ και ο Μαγκνέτο θα προσπαθήσουν από κοινού να σώσουν τους μεταλλαγμένους από την πλήρη εξαφάνιση. Ο Γούλβεριν, λόγω της ικανότητας αυτο-ίασης που διαθέτει είναι ο μοναδικός που μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Επιτέλους βλέπουμε τους 2 αυτούς μεταλλαγμένους να συνεργάζονται για την ανθρωπότητα. Δεν το είχαμε ξαναδεί σε άλλη ταινία καθώς ο Μαγκνέτο ήταν πάντα ο κακός της υπόθεσης.

Τώρα έχουν όμως να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό πολύ πιο δυνατό από αυτούς και το να ενώσουν απλά τις δυνάμεις τους δεν φτάνει για να επικρατήσουν. Όλες οι ελπίδες τους είναι στα χέρια του Γούλβεριν και αν θα τα καταφέρει στο ταξίδι του στο παρελθόν. Επικές σκηνές δράσης, ανατροπές αλλά και ένα τέλος που βάζει νέα δεδομένα στην σειρά των X-Men.

Κυκλοφορεί σε DVD &BLU-RAY.



Βαθμολογία:8/10, imdb:8,1/10









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου