Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς μέτρο - Whiplash(2014)



 Ένας ανερχόμενος σταρ είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτό το ατμοσφαιρικό μουσικό δράμα ονόματι , όσοι τον θυμάστε, έχει παίξει στο Divergent, ενώ θα είναι και ο Mr. Fantastic, στο επερχόμενο reboot της σειράς Fantastic Four της Marvel. Μαζί του συμπρωταγωνιστεί ο , ένας μπαρουτοκαπνισμένος ηθοποιός του χολιγουντ, που όμως πάντα έπαιζε σε δευτερεύοντες ρόλους. Το γεγονός πως είναι υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, μάλλον δείχνει πως θα έπρεπε να τον εμπιστευτούν πιο πολύ οι σκηνοθέτες παλαιότερα, καθώς στο Whiplash είναι καταπληκτικός και θεωρείται φαβορί για το αγαλματάκι.






Λοιπόν όσοι είχατε απωθημένα με καθηγητές στο σχολείο,που θέλατε να σηκωθείτε και να τους χτυπάτε το κεφάλι στον πίνακα, εξαιτίας της αυστηρότητας και της τελειομανίας που προσπαθούσαν να επιβάλουν στην τάξη μέχρι που έφτανε στα άκρα, πρέπει να δείτε το Whiplash.




Ο καθηγητής της μουσικής , με στρατιωτική πειθαρχία και τελειομανία προσπαθεί να κάνει καλύτερους τους μαθητές του, καταστρατηγώντας όμως οποιαδήποτε αίσθηση σχέσης καθηγητή - μαθητή, αλλά επενδύοντας σε άλλες μεθόδους, πιο σκληρές, προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από αυτούς.

Αποτέλεσμα?

Μια εκρηκτική μίξη καθηγητή - μαθητή που στην ουσία είναι ίδιοι στον χαρακτήρα, καθώς θέλουν ακριβώς τα ίδια πράγματα (τελειότητα χωρίς συμβιβασμούς), που δεν σε αφήνει να σκεφτείς και εσύ ως θεατής πως υπάρχουν και άλλες επιλογές. Το μότο της ταινίας θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι: Η΄ ΟΛΑ Η΄ ΤΙΠΟΤΑ. 

Το τέλος θα σας αφήσει άναυδους, καθώς πραγματικά δεν θα το περιμένετε καθόλου αυτό που θα δείτε.



Απολαύστε το trailer....






 Βαθμολογία: 8/10 - imdb:8,6/10




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου