Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

O Κύκλος των Χαμένων Ποιητών- Dead Poets Society (1989)



Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που πήγα σινεμά.Ήμουν 7 χρονών και το μόνο που με ενδιέφερε τότε ήταν πως θα νικήσουμε επιτέλους τον γκάλη και την παρέα του γιατί είχα βαρεθεί πραγματικά να πηγαίνω στο σχολείο με σκυμμένο το κεφάλι.Μέσα σε όλα αυτά, με έσυρε η μάνα μου κάπου στον βαρδάρη σε ένα σινεμα της κακιάς ώρας που με το ζόρι χωρούσε 100 άτομα. Μιλάμε άλλωστε για το 1990 που ούτε VILLAGE ξέραμε, ούτε STER  τι είναι.


Η ταινία βέβαια μας αποζημίωσε και με το παραπάνω καθώς η υπόθεση με μαγνήτισε απο το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο μάλλον είναι η φαντασίωση κάθε μαθητή καθώς δεν κοιτάζει τύπους και πράγματα για τα μάτια του κόσμου αλλά προσπαθεί να βρει κώδικα επικοινωνίας με τον κάθε μαθητή του και να αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Ο νεαρός τότε  Ethan Hawke  θα γίνει ο καλύτερος μαθητής του και θα μας αφηγηθούν μια ιστορία εφηβικής υστερίας, τρελών ορμονών αλλά και αυθόρμητων ποιηματών. Όποιος έχει περάσει από αυτήν την ηλικία ξέρει τι εννοώ.





Φυσικά η ταινία έχει έντονο δραματικό ύφος και ο Robin Williams  ανταποκρίνεται πλήρως παρότι ήταν ένας φύσιν κωμικός ηθοποιός όμως μας αποδεικνύει πόσο μεγάλο ταλέντο είχε και προσαρμοζόταν ανάλογα τον ρόλο.Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών είναι σίγουρα μία ταινία που αξίζει να την δείτε ξανά παρότι έχει 25 περίπου χρόνια από την κυκλοφορία της.Η να την δείτε για πρώτη φορά αν είστε μικρότεροι.


Δείτε το trailer...






Bαθμολογια:9/10,imdb:8/10.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου