Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Interstellar (2014)



Η οθόνη του σινεμά γράφει THE END, τα φώτα ανάβουν και εγώ κάθομαι στην θέση μου μη μπορώντας να κουνηθώ, αφού έχω μείνει άφωνος από το έπος που παρακολούθησα. ΟΥΑΟΥ όπως θα έλεγε και ο Βαρουφάκης. Χαλάλι οι σχεδόν 3 ώρες που ξόδεψα από την ζωή μου.

 Η Ανθρωπότητα γεννήθηκε στην γη αλλά το πεπρωμένο της δεν ήταν να πεθάνει εδώ.
Πολλές ταινίες έχουν σαν θέμα το να προσπαθήσει ο πρωταγωνιστής να σώσει τον κόσμο από μία καταστροφή όπως φαινομενικά συμβαίνει και στο  Interstellar.

Ο Christopher Nolan  σκηνοθετεί και μας περιγράφει με ζοφερό τρόπο το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας, το οποίο μάλλον δεν είναι και πολύ ευοίωνο,  για αυτό ο Matthew McConaughey μαζί με την Anne Hathaway ξεκινούν ένα διαγαλαξιακό ταξίδι ψάχνοντας την ελπίδα σε κάποιον μακρινό πλανήτη. Η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτό το ταξίδι και κατα την διάρκεια του  πολλές φορές θα δοκιμαστεί η πίστη τους σε αυτήν.


Μαύρες τρύπες, αχανείς γαλαξίες, πλανήτες και μια ομάδα αστροναυτών είναι το κεντρικό πλαίσιο της ταινίας. Όμως ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην σχέση πατέρα - κόρης που με την μουσική επένδυση του Hans Zimmer παίρνει συγκινησιακή μορφή καθώς για τον Κουπερ (Matthew McConaughey) δεν έχει κάτι άλλο μεγαλύτερη σημασία από το να ξαναδεί έστω και για μία στιγμή την κόρη του.
Θα τα καταφέρει?
Ή θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αφήνοντας πίσω ότι αγαπάει?


Φανταστικές ερμηνείες από τους   και σε αυτό το έπος του Christopher Nolan.Ελπίδα, αγάπη,  συγκίνηση είναι συναισθήματα που βγάζει το  Interstellar και πραγματικά αξίζει να το δείτε.
Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί σε DVD & BLU-RAY.

 Βαθμολογια:9/10, imdb:8,8/10






Απολαύστε το trailer...







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου