Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πολυθρόνα για δύο-Trading Places (1983)


Ήταν Πρωτοχρονιά του '90. 
Σαν τώρα το θυμάμαι ρε να πάρει.
Και ας έχουν περάσει 25 χρόνια, ακόμη θυμάμαι την πρώτη κωμωδία που είδα. Στο σαλόνι με την αδερφή μου και τους δικούς μου δύο νέοι τότε ηθοποιοί μας έκαναν να σκάσουμε στα γέλια. Αν είστε γύρω στα 30 σίγουρα την θυμάστε. Άλλωστε την έπαιζε πολύ συχνά η τηλεόραση τότε. Ο και ο Dan Aykroyd  πρωταγωνιστούν στην κωμωδία "Πολυθρόνα για δύο" που είναι μία οικογενειακή κυρίως ταινία. Πραγματικά αξίζει να την ξαναδείτε καθώς σπάνια βρίσκεις πλέον τόσο καλές κωμωδίες.



 ΥΠΟΘΕΣΗ

Τα πάντα συμβαίνουν εξαιτίας ενός στοιχήματος μεταξύ των αδερφών Ντιούκ, οι οποίοι είναι 2 αλαζόνες, μοχθηροί, παραδόπιστοι επενδυτές της Γουόλ Στρήτ. Θέλουν να κάνουν ένα πείραμα κοινωνικής προσαρμογής και δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις που θα έχει στους ανθρώπους. Και κάπου εδώ μπαίνουν οι και ο Dan Aykroyd για να τα κάνουν όλα άνω-κάτω. Φυσικά,  θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα αδέρφια Ντιούκ. Θα αλλάξουν ζωές, όμως στο τέλος θα πάρουν ένα γερό μάθημα για την ζωή και την φιλία.



ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Τότε ήταν 2 ηθοποιοί που δεν τους γνωρίζαμε πολύ καλά, όμως εξαιτίας τέτοιων κωμωδιών έχτισαν την καριέρα τους βήμα-βήμα.Εξαιρετικοί και οι 2 τους με το χιούμορ τους, ενώ προστίθεται και η Jamie Lee Curtis να βάλει την γυναικεία πινελιά στην ταινία.Και για αυτήν ήταν από τις πρώτες ταινίες στην καριέρα της που έπαιζε σχεδόν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.Παρότι λοιπόν έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια(το γράφω και δυσκολεύομαι να το πιστέψω), η Πολυθρόνα για δύο είναι μία ικανοποιητική κωμωδία για να περάσεις χαλαρά το βράδυ σου. 


Βαθμολογία:8/10, imdb:7,5/10.



Θυμηθείτε το trailer...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου