Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η τριλογία της απόκλισης: Οι διαφορετικοί- Divergent(2014)


Επειδή σε λίγες μέρες έρχεται το σίκουελ, είπα να θυμηθούμε το πρώτο μέρος της σειράς  Divergent. Προσωπικά πιο πολύ μου άρεσε το θέμα αυτής της σειράς, πάρα των Hunger Games ή του Maze Runner. Είχε σίγουρα πιο πολλή δράση αλλά και βάθος σεναριακά. Η' ίσως απλά προτιμώ την από την Jennifer Lawrence.

ΥΠΟΘΕΣΗ
 Σε ένα όχι και τόσο κοντινό μέλλον οι άνθρωποι χωρίζονται σε φατρίες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 5 φατρίες που κάθε άνθρωπος επιλέγει να ακολουθήσει μόλις φτάσει στα 16.
Οι ανιδιοτελείς , οι ειρηνικοί, οι ατρόμητοι οι φιλαλήθεις και οι πολυμαθείς. Η όμως δεν ανήκει σε καμμία από αυτές τις φατρίες και η περίπτωση της χαρακτηρίζεται «Απόκλιση». Ωστόσο, η Τρις η οποία είναι ένα ανήσυχο κορίτσι με οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τηςανακαλύπτει μια καλά κρυμμένη συνωμοσία η οποία φέρνει στο φως ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των «διαφορετικών», θα προσπαθήσει με όση δύναμη διαθέτει, να ανακαλύψει οπωσδήποτε τι είναι αυτό που καθιστά τις «αποκλίσεις», τόσο επικίνδυνες, πριν να είναι πολύ αργά για το «είδος της». Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα της ομώνυμης σειράς βιβλίων να έχουν  πωληθεί ήδη μέχρι σήμερα, οπωσδήποτε το φαινόμενο Divergent παίρνει τεράστιες διαστάσεις και ξεπερνάει τους αντίστοιχους δείκτες πωλήσεων που είχαν τα “Twilight” και “Hunger Games”, αντίστοιχα.

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Όπως είπα και στην αρχή του άρθρου η Shailene Woodley μου άρεσε πιο πολύ απο την
Jennifer Lawrence στον ρόλο της επαναστάτριας.Της ταιριάζει ο ρόλος γάντι που λέμε. Περιμένω και το δεύτερο μέρος να δω εάν θα δείξει και ηγετικές ικανότητες μαζί με το θάρρος που μας δείχνει σε αυτή την ταινία.Ο σκηνοθέτης,  πολύ έξυπνα ασχολείται με τον ρόλο  μας στην κοινωνία που ζούμε και κατά πόσο μπορεί να την επηρεάσει ο καθένας απο μας, όπως ακριβώς αναφέρει το λογότυπο της ταινίας, «ότι μία απόφαση μπορεί να σε μεταμορφώσει»Πείθει πολύ εύκολα ως κακιά της υπόθεσης η Kate Winslet,  ενώ ο ανερχόμενος σταρ  , συμπληρώνει την ηρωίδα στην προσπάθεια της για ανάδειξη της αλήθειας. Η ταινία προβλήθηκε  στις 27 Μαρτίου 2014 στις ελληνικές αίθουσες και κυκλοφορεί σε DVD.




 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5/10, IMDB:6,8/10.

Ακολουθεί το trailer...





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου