Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Looper: Αντιμέτωποι με το χρόνο -Looper(2012) Κριτική και σχολιασμός


Ότι ταινία βγάζει ο Joseph Gordon-Levitt  τα τελευταία χρόνια γίνεται αμέσως επιτυχία. Το ίδιο έγινε και στο Looper μια ταινία όχι πολύ διαφημισμένη, η οποία καταφέρνει να σε κρατάει στην τσίτα για περίπου 2 ώρες.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Έτος 2074. Ακόμη και τότε η μαφία εξουσιάζει στον υπόκοσμο της αμερικάνικης κοινωνίαςΌταν η μαφία θέλει να 'ξεφορτωθεί' κάποιον, τον στέλνει 30 χρόνια πίσω στο παρελθόν του, όπου τον περιμένει ένας εκτελεστής. Έτσι το πτώμα είναι αδύνατο να εντοπιστεί από τις Αρχές. Ο Joseph Gordon-Levitt είναι ένας ικανότατος εκτελεστής που όμως ξαφνικά θα βρεθεί στην μέση ενός ηθικού διλήμματος. Πολύ έξυπνο σενάριο που αποκαλύπτεται αργά και μέχρι την τελική κορύφωση υπάρχει πολλή δράση.



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Rian Johnson δίνει μεγάλη βαρύτητα στους χαρακτήρες της ταινίας τους, στις πράξεις τους και στο πως αυτές θα επηρεάσουν όχι απλά τους γύρω τους αλλά και το μέλλον τους .Όλα είναι ζήτημα επιλογών και οι πρωταγωνιστές καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις στην ταινία. Ο  δίνει άλλη αίσθηση στην ταινία αφού γνωρίζει πολύ καλα πως να κάνει μια περιπέτεια ενδιαφέρουσα και ο ρόλος του στην ταινία είναι ρόλος-κλειδί.Eξαιρετικά ώριμος ο Joseph Gordon-Levitt που δείχνει πως έχει το ανάστημα και σε λίγα χρόνια θα κρατάει ταινίες εξ ολοκλήρου γραμμένες πάνω του. Kαι επειδή μια γυναικεία παρουσία δεν γίνεται να λείπει ποτέ η Εμιλι Μπλαντ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η ταινία προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 και κυκλοφορεί σε DVD.




Βαθμολογία:7/10,imdb:7,5/10





Aπολαύστε το trailer....





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου