Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Assassin's Creed: και η Marion Cotillard στην ταινία



Στο πλευρό του Michael Fassbender, ξεκινά άμεσα η προετοιμασία των γυρισμάτων.

 

Μπορεί η Ubisoft να έκανε αρκετά φάουλ τους τελευταίους μήνες με το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς των Assassin's Creed, όμως δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι παραμένει μία από τις πλέον επιτυχημένες εμπορικά οικογένειες video games στην πρόσφατη ιστορία της ηλεκτρονικής διασκέδασης. Είναι αρκετά δημοφιλής ώστε να έχει πολλές πιθανότητες καλής εμπορικής πορείας και επερχόμενη ταινία που στηρίζεται στο σεναριακό υπόβαθρο των games αυτών - ταινία της οποίας οι προετοιμασίες για τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν, με στόχο την προβολή της στις 21 Δεκέμβρη του 2016. Παραγωγός είναι η εταιρεία New Regency, με τη Ubisoft να έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο σενάριο, τα γυρίσματα και τα ειδικά εφέ - έτσι ώστε, υποθέτουμε, να εξασφαλίσει πως το φιλμ δεν απέχει πολύ από το ύφος, την γενική υπόθεση και το στυλ της δράσης που έχει καταστήσει τα Assassin's Creed τόσο δημοφιλή.

Μέχρι χθες η μόνη επιβεβαιωμένη συμμετοχή ηθοποιού που είχαμε εκ μέρους των δύο εταιρειών ήταν αυτή του πρωταγωνιστή: του Michael Fassbender των X-Men, Shame και Prometheus (υπενθυμίζουμε πως έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην βιογραφική ταινία Jobs σε σκηνοθεσία Danny Boyle ). Στην ταινία Assassin's Creed, σύμφωνα με με διαρροές του σεναρίου που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο Fassbender θα παίξει τον διπλό ρόλο ενός χαρακτήρα ονόματι Michael Lynch στη σύγχρονη εποχή και ενός (τί άλλο; ) δολοφόνου ονόματι Aguilar de Agarorobo στην εποχή της Ιεράς Εξέτασης.



 Χθες η New Regency επιβεβαίωσε πως στο καστ των ηθοποιών του Assassin's Creed συμπεριλαμβάνεται επίσημα πλέον και η υπέροχη Marion Cotillard των Inception, The Dark Knight Rises και Contagion. Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές σεναρίου υπάρχει ένας θυληκός χαρακτήρας ονόματι Lara στο Assassin's Creed, ο οποίος βοηθά την σύγχρονη εκδοχή του χαρακτήρα του Fassbender - δεν είναι ωστόσο σαφές αν η Cotillard έχει αναλάβει αυτόν ή κάποιον άλλο ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί η Γαλλίδα ηθοποιός έχει δημιουργηθεί με σκοπό να λάβει μέρος σε περισσότερες από μία ταινίες Assassin's Creed - στοιχείο που επιβεβαιώνει, φυσικά, πως οι Ubisoft και New Regency έχουν σκοπό να δημιουργήσουν το λιγότερο μία... τριλογία ταινιών βασισμένων σεναριακά στα ομώνυμα video games, αν η πρώτη αποδειχθεί εμπορικά επιτυχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως σκηνοθέτης της ταινίας Assassin's Creed δεν είναι άλλος από τον Justin Kurzel, ο οποίος συνεργάστηκε τόσο με τον Fassbender όσο και την Cotillard πολύ πρόσφατα στο Macbeth (προγραμματισμένο για προβολή φέτος το χειμώνα ). Το σενάριο - που βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στα τεκταινόμενα του Assassin's Creed II - έχουν συγγράψει οι Michael Leslie, Scott Frank, Bill Collage και Adam Cooper. Οι Fassbender και Cotillard είναι ηθοποιοί γοητευτικοί και ταλαντούχοι, που έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία τους - ας ελπίσουμε πως το σενάριο και η σκηνοθεσία θα κινούνται στα ίδια επίπεδα, ώστε να έχουμε (επιτέλους ) να επικαλούμαστε μία αληθινά καλή ταινία βασισμένη σε video game τα επόμενα χρόνια. Έως το Δεκέμβρη του 2016, υπομονή!

Ελπίζουμε τώρα να μάθουμε και αντίστοιχα καλά νέα και εμείς οι φαν του Metal Gear Solid.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου