Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η σιωπή των αμνών-The Silence of the Lambs (1991) Kριτική και σχολιασμός


Τα σαββατόβραδα μου πάντα έαν επέλεγα να δω ταινία αυτή θα ήθελα να ήταν θριλεράκι.Όχι τίποτα ανάλατα τύπου Scream αλλά θρίλερ δυνατό που θα με κάνει να χεστώ πάνω μου.Που θα με κάνει να μην κοιμηθώ και πολύ εύκολα παρά μόνο αν κατεβάσω 2-3 ουισκάκια.Που θα με κάνει και πάλι παιδί και θα τρομάξω.Το Χόλυγουντ μας έχει προσφέρει τόσα χρόνια πολλά θρίλερ και ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι 'Η σιωπή των αμνών'.


Ο στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, όπως και η συγκροτούν ένα δίδυμο σε αυτό το ατμοσφαιρικό αλλά συνάμα θανάσιμο θρίλερ, γεμάτο μυστήρια, απαγωγές και σοκαριστικούς για την εποχή του φόνους.Είναι μία ταινία σταθμός στον αμερικάνικο κινηματογράφο που στιγμάτισε την γενιά μας καθώς το όνομα Hannibal Lecter πλέον είναι συνώνυμο του Serial Killer.

 H Κλαρίς λοιπόν η οποία έχει κάποια ψυχολογικά τραύματα από την παιδική ηλικία της στέλνεται κυριολεκτικά σαν ''πρόβατο στην σφαγη'', αφού της ζητείται να αναλυσει το προφίλ του Dr. Hannibal Lecter.

Να με συγχωρεί η κλαρίς αλλά εγώ δεν θα πήγαινα στην κλινική του τρελάρα να τον δω, ούτε καν από έξω δεν θα περνούσα αν ήξερα για ποιούς λόγους τον είχαν μπουζουριάσει.Εντάξει σαν να λέμε ότι τα ήθελε και αυτηνής ο ....!Για την ερμηνεία του ως Dr. Hannibal Lecter ο Άντονυ Χόπκινς κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και παραμένει ο μικρότερος Α΄ Ρόλος στην ιστορία των Όσκαρ, που κέρδισε το βραβείο καθώς στην ταινία εμφανίζεται μόλις για 16 λεπτά.


Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από την προβολή της Η σιωπή των αμνών παραμένει διαχρονική αξία, καθώς θα  έλεγα πως δεν βγαίνουν πλέον τόσο καλά θρίλερ.Το γεγονός πως απέσπασε 6 Όσκαρ νομίζω τα λέει όλα.Η ταινία προβλήθηκε στις 22 Μαρτίου 1991 στην Ελλάδα και την προτείνω ανεπιφύλακτα.

 Βαθμολογία:8,5/10, imdb:8,6/10.



Δείτε το trailer.




Βαθμολογία:8,5/10, imdb:8,6/10.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου