Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Νυχτερινός ανταποκριτής - Nightcrawler(2014) Από Πέμπτη 5/3 στις κινηματογραφικές αίθουσες.



O Νυχτερινός ανταποκριτής - Nightcrawler, είναι η τελευταία ταινία του , η οποία από την Πέμπτη 5 Μαρτίου θα προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ το θέμα που πραγματεύεται η ταινία καθώς η οικονομική κρίση που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα και έχει χτυπήσει και την χώρα μας, οδηγεί ειδικά τους νέους να ψάχνουν για μια δουλειά για το μεροκάματο.




Ο κυνισμός με τον οποίο αποδίδεται το εργασιακό περιβάλλον είναι ακριβώς όπως και στην πραγματικότητα, καθώς στον βωμό του χρήματος, η φωνή της κάθε σειρήνας του περιπολικού ακούγεται σαν μεγάλη ευκαιρία και τα θύματα μεταφράζονται σε δολάρια.Ο Λούις Μπλούμ λοιπόν είναι ένας νέος ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, μέρα και νύχτα. Μάλιστα φτάνει και στο σημείο να γίνει κλέφτης για να μπορεί να βγάζει τα προς το ζην. Όμως το επιχειρηματικό του μυαλό, γυρνάει με 1000 στροφές το δευτερόλεπτο και προσπαθεί να ανελιχθεί σε επαγγελματικό επίπεδο βάζοντας στόχους και κάνει τα πάντα για να τους πετύχει. Πολλές φορές 'πατώντας επί πτωμάτων'.



Φανταστική ερμηνεία από τον , που δυστυχώς δεν ήταν υποψήφιος για τα φετινά Όσκαρ, όμως σε αυτήν την σκοτεινή ταινία δίνει ρεσιτάλ, καθώς όλη η ταινία είναι γυρισμένη πάνω του!! Πολύ καλή και η  στο ρόλο της δυναμικής, αλλά και αδίστακτης διευθύντριας ειδήσεων. Η ταινία διαθέτει σασπένς, εντυπωσιακές σκηνές δράσεις και ένα σενάριο που καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, που θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Πολύ δυνατό και το soundtrack....Από τις πολύ καλές ταινίες για φέτος, που νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ!



Πάντως η αλήθεια είναι πως τα σημερινά Μ.Μ.Ε. και ο κόσμος πολλές φόρες διψάει για να βλέπει εγκληματικές εικόνες, όπως τρακαρίσματα, πυρκαγιές, φόνους και η ταινία μέσω του πρωταγωνιστή μας, φροντίζει να μας τα δείξει όλα αυτά με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Βαθμολογία: 8/10, imdb:7,9/10



Ακολουθεί trailer της ταινίας...







2 σχόλια: