Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Inception (2010)



Πως καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε όνειρο;



Αυτό αναρωτήθηκε και η , και πολλοί από εμάς βλέποντας τα πρώτα 30 λεπτά του Inception. Τα όνειρα μας μοιάζουν αληθινά όταν βρισκόμαστε μέσα σε αυτά και παρά μόνο όταν ξυπνήσουμε νοιώθουμε ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί. Αυτή θα μπορούσε να ήταν μια τόσο απλοϊκή εξήγηση αλλά όχι για το Inception. Το βάθος αυτής της ταινίας είναι ασύλληπτο και  και θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρος τόμος για τις δυνατότητες που άνοιξε στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας.

Με σενάριο που δεν συναντάς κάθε μέρα το Inception σε καθηλώνει για 2,5 περίπου ώρες και σε βάζει σε έναν κόσμο ονείρων και περιπέτειας που όμοιας της δεν έχεις ξαναδεί. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν την σκηνοθεσία και το σενάριο έχει αναλάβει ο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο

Βέβαια το διακύβευμα της ταινίας είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που διακατέχει τον πρωταγωνιστή και τον οδηγεί στο να παίρνει όλες τις αποφάσεις με γνώμονα αυτό, ασχέτως αν είναι σωστές ή λάθος. Ενοχές! Τον τρώει μέσα του σαν αρρώστια το γεγονός πως δεν μπορεί να δει τα παιδιά του, πως δεν μπορεί να αγκαλιάσει και πάλι την γυναίκα του και πως ότι συνέβη στους αγαπημένους του, υπεύθυνος είναι αυτός. Γι' αυτό θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξιλεωθεί από τις τύψεις και τις ενοχές που τον κυνηγάνε.



 Σε υπογραφή  Hans Zimmer είναι το soundtrack και είναι μοναδικό.




Με τέτοιο κάστ (,,, ,, , )  η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο για sequel. Προσωπικά την έχω δει 7 φορές και κάθε φορά παρατηρώ κάτι διαφορετικό, κάτι που μου είχε ξεφύγει την προηγούμενη φορά. Αν νομίζετε πως καταλάβατε και τα είδατε όλα στο Inception από την πρώτη φορά που το είδατε μάλλον κάνετε λάθος!!


 Για το τέλος άφησα το καλύτερο. 
Τι συμβαίνει τελικά;
Τα καταφέρνει ο Κομπ να γυρίσει σπίτι του;
Ο καθένας έχει την δική του απάντηση.
Προσωπικά θα ήθελα να πιστεύω πως....... ναι!!



Βαθμολογία:9,5/10, imdb:8,8/10.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου