Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αmerican Sniper - Ελεύθερος Σκοπευτής (2014)

Δυστυχώς ο πόλεμος είναι στo επίκεντρο της νέας ταινίας του και συγκεκριμένα στα  γεγονότα που συνέβησαν στο ΙΡΑΚ,όταν οι αμερικάνοι έψαχναν τον ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ και την ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ.Φυσικά σαν γνήσια αμερικάνικη ταινία, εξάρει την ανδρεία, το πάθος, την αυταπάρνηση και την πειθαρχία που επέδειξαν όλοι οι αμερικάνοι στρατιώτες με σκοπό την εξάλειψη της παγκόσμιας τρομοκρατίας.






Φυσικά δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς απώλειες και ο σκηνοθέτης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Και στις δύο πλευρές. Ο μας μεταφέρει τα ηθικά διλήμματα που αντιμετώπισαν οι στρατιώτες αλλά και το μετατραυματικό στρες που αντιμετώπισαν και που τελικά τους ακολουθεί για όλη την ζωή τους. Σε έναν τέτοιο πόλεμο δεν υπάρχουν πραγματικοί νικητές και χαμένοι. Είναι όλοι χαμένοι απο την πρώτη στιγμή που θα εμπλακούν με τον πόλεμο.


Και αυτό φροντίζει να μας το δείξει ο, που πρωταγωνιστεί στην βιογραφία του Chris Kyle, ενός θρύλου του πολέμου στο ΙΡΑΚ. Ποτέ δεν ξεπερνά τις εικόνες που βλέπει στην μέση ανατολή και ποτέ δεν προχώρησε στην ζωή του μετα τον πόλεμο, όσο και αν προσπάθησε. Η ταινία μας τονίζει πως το να είσαι ψυχικά νεκρός είναι χειρότερο απο το να είσαι σωματικά. Το Αmerican Sniper είναι υποψήφιο για 6 ΟΣΚΑΡ μεταξύ των οποίων καλύτερη ταινία, 1ου ανδρικού ρόλου και διασκευασμένου σεναρίου των οποίων  και μενει να δούμε εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες πως είναι απο τα φαβορί.

Βαθμολογία:7/10,imdb:7,5/10


Πρεμιέρα λοιπόν αύριο 19/2/2015 στα σινεμά...
Ως τότε δείτε το trailer...









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου