Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι Υπηρέτριες-Τhe Help (2011) Κριτική και σχολιασμός.


Tρία χρόνια με παρακαλούσε η γυναίκα μου να δούμε αυτήν την ταινία και τρία χρόνια έβρισκα κάτι απίστευτες δικαιολογίες για να την αποφύγω. Δεν ξέρω γιατί, ο τίτλος ίσως, δεν ξέρω κάτι με απέτρεπε από το να χάσω 2 ώρες από την ζωή μου. Άσε που θεωρούσα πως είναι 100% γυναικεία ταινία και πως είναι από εκείνες τις ρομαντικές, που οι γυναίκες κλαίνε καθ 3 δευτερόλεπτα κάθε φορά που ο πρωταγωνιστής μιλάει ας πούμε. Και άντε αυτές κλαίνε επειδή συγκινούνται, εμείς τι φταίμε???
Μάλλον δεν θα πάρω ποτέ απάντηση όμως.


Όταν όμως την είδα για πρώτη φορά αποφάσισα να την ξαναδώ γιατί με άρεσε απίστευτα. Απροσδόκητα μπορώ να πω...

Βέβαια είναι και το θέμα τέτοιο που μου άρεσε και μοιάζει πολύ με το Selma, αλλά και το γεγονός πως πρωταγωνιστεί η που δηλώνω μεγάλος φαν της. Από φωνή κορμάρα που λένε, ξέρετε τώρα τι εννοώ.


Κοινωνική είναι η ταινία και καταπιάνεται με το μεγάλο και άλυτο θέμα του ρατσισμού στην Αμερική, ειδικά στον Νότο και συγκεκριμένα στην Πολιτεία του Μισισσιπή που ήταν από τις πιο σκληρές σε τέτοια θέματα. Σκληροί και άκαμπτοι οι άνθρωποι της πολιτείας αυτής που όμως ένα βιβλίο θα αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητα τους.Τόσο πολύ θα με πείτε επηρεάζει την καθημερινότητα ένα βιβλίο? Και όμως στην συγκεκριμένη περιοχή που το 99% των ανθρώπων ήταν συντηρητικοί και ρατσιστές ακόμα και με το χρώμα του καφέ που έπιναν, το βιβλίο αυτό τάραξε τα δεδομένα. Φοβερή ερμηνεία από την Bryce Dallas Howard που θα την λατρέψετε για το πόσο κακιά είναι. Χρόνια είχα να δω κακιά να παίζει τόσο καλά τον ρόλο της. Τόσο που ήθελα να μπω μέσα στην οθόνη να τις ρίξω 2-3 χαστούκια για ότι έλεγε και έκανε. Και πιστέψτε με, έκανε πολλά!

Η ταινία προβλήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2011 στην Ελλάδα και κυκλοφορεί σε DVD.


Βαθμολογία:7,5/10, imdb:8,1/10





Θυμηθείτε το trailer....










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου