Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ένταση-Heat (1995)



Ρόμπερτ Ντενίρο και Αλ Πατσίνο σε αστυνομική περιπέτεια?Υπάρχει τίποτα καλύτερο?Δύο από τους  μεγαλύτερους ηθοποιούς της σύγχρονης γενιάς . Ο πρώτος ενσαρκώνει τον κακό και ο δεύτερος τον καλό. Υπάρχουν όμως τόσες ομοιότητες μεταξύ τους που κατά την διάρκεια της ταινίας μάλλον αλλάζουν ρόλους.


 ΥΠΟΘΕΣΗ


Ο Ρόμπερτ Ντενίρο και η ομάδα του είναι εξαιρετικοί κλέφτες τραπεζών. Από την άλλη μεριά ο Αλ Πατσίνο είναι ένας σκληροτράχηλος ντετέκτιβ,  που δεν του αρέσει και ιδιαίτερα το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Ντενίρο έχει κάνει πολλές ληστείες τελευταία. Βρίσκεται στα χνάρια του και τον παρακολουθεί προσωπικά. Εξαιρετικά ευφυής η σκηνή στην καφετέρια που συζητάνε οι 2 τους (η φώτο παρακάτω) σαν παλιά φιλαράκια ενώ στην ουσία θέλουν να φάνε ο ένας τον άλλον. Φυσικά κάθε ληστεία είναι και ένα βήμα πιο κοντά στην σύλληψη και το γνωρίζουν πολύ καλά οι ληστές της ταινίας. Όμως παίρνουν το ρίσκο και το αποτέλεσμα είναι ένα άγριο κυνηγητό με την αστυνομία και ένα φινάλε που δύσκολα μπορείς να το ξεχάσεις. Και εφόσον το λέει και ο τίτλος της ταινίας, αυτό ακριβώς βλέπουμε!
ΈΝΤΑΣΗ!!






ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Το ότι κατάφερε ο Michael Mann 
και έβγαλε τον καλύτερο εαυτό από τους 2 πρωταγωνιστές είναι προς όφελος μας σε αυτήν την αριστουργηματική περιπέτεια. Και αυτό σίγουρα δεν ήταν και πολύ εύκολο, αφού θα έπρεπε να κάνει επίκληση στον αλτρουισμό τους για χάρη της ταινίας. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Έχτισε σιγά-σιγά το στόρυ της ταινίας και εκμεταλλεύτηκε πλήρως όλους τους χαρακτήρες της ταινίας όπου και τους ανέπτυξε επιτυχώς, χωρίς να τους υποβιβάσει για χάρη των πρωταγωνιστών. Στην ουσία έκανε ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού ή αν προτιμάτε ο καλός αστυνομικός εναντίον του κακού κλέφτη να μοιάζει  με την μάχη και τον αγώνα για επιβίωση  δύο ίδιων ανθρώπων αλλά με διαφορετικούς ηθικούς κανόνες στην ζωή. Συμμετέχουν επίσης οι Val Kilmer,  Jon Voight,  Ashley Judd, Tom Sizemore.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:9/10, IMDB:8,3/10. 

Aπολαύστε το trailer....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου