Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Το μονοπάτι του θανάτου-A Walk Among the Tombstones(2014)


Ένα ατμοσφαιρικό, βίαιο και σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ είναι το θέμα της ταινίας Το μονοπάτι του θανάτου. Ο Liam Neeson πρωταγωνιστεί και τα τελευταία χρόνια δείχνει πως του ταιριάζουν πολύ τέτοιοι ρόλοι. Η "αρπαγή", ο "άγνωστος", είναι ένα δείγμα των ταινιών που συμμετέχει πλέον ο γνωστός σταρ με μεγάλη επιτυχία.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Neeson υποδύεται έναν πρώην αστυνομικό, που δουλεύει πλέον ως ιδιωτικός ερευνητής-κάνει “προσωπικές χάρες σε φίλους που τον χρειάζονται”-και αναλαμβάνει μια πολύ προσωπική και σκοτεινή υπόθεση. Ο σύζυγος ενός θύματος απαγωγής, τον προσλαμβάνει να βρει αυτούς που απήγαγαν την γυναίκα του και του ζήτησαν λύτρα για να την παραδώσουν. Τελικά όμως αυτοί την σκοτώνουν και εκεί αναλαμβάνει ο Neeson να εξιχνιάσει την υπόθεση καθώς τα θύματα απαγωγής αυξάνονται. Δεν έχει πολύ πιστολίδι όπως στην "Αρπαγή'', αλλά πολύ έρευνα στον υπόκοσμο της μεγαλούπολης, για να βρεθούν οι απαγωγείς.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Ο σκηνοθέτης μάλλον είναι λάτρης των ασπρόμαυρων ταινιών καθώς σχεδόν όλη η ταινία είναι μουντή για να πετύχει τον σκοπό της ως ένα σκοτεινό θρίλερ. Υπερβολικό όμως, δεν χρειαζόταν τόσο πολύ. Να πω την αλήθεια εάν δεν έπαιζε ο Liam Neeson μάλλον θα ήταν μια αδιάφορη ταινία, από τις πολλές που έχει βγάλει το Χόλυγουντ. Ο Ιρλανδός ηθοποιός με το αναμφισβήτητο ταλέντο έχει καταφέρει να εμψυχώνει, ακόμη και τώρα στα 62 του χρόνια ρόλους που παλιότερα δεν τον είχαμε συνηθίσει και πλέον η καριέρα του έχει μπει στις ράγες του action star. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί:,
H ταινία προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2014, και κυκλοφορεί σε DVD.


 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:6,5/10, IMDB:6,6/10.

Δείτε το trailer...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου