Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε-Gone Girl(2014)



Πάντα πίστευα πως το τέλος μίας ταινίας είναι το 50% που καθορίζει αν θα μου αρέσει τελικά ή όχι.  Το Gone Girl από το trailer ακόμα με είχε αφήσει με τεράστια αγωνία και ανυπομονησία για το τι τελικά συμβαίνει σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ.  Αυτό το θέμα(εξαφάνιση), πραγματικά διεγείρει την περιέργεια μου.  Μάλιστα στην Αμερική μόνο,  εξαφανίζονται κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι.

Η ταινία είναι για 2 ώρες είναι πραγματικά εξαιρετική, με ανατροπές, με περίεργα μυστήρια, με έναν σύζυγο που βάζει το ένα αυτογκόλ πίσω από το άλλο και μοιάζει ένοχος όσο κανείς άλλος.Όμως πάντα θα αναρωτιέμαι γιατί.  ΓΙΑΤΙ? Γιατί τέτοιο τέλος?  Βέβαια με όσους συζήτησα οι μισοί το λάτρεψαν και οι μισοί απογοητεύτηκαν.  Εγώ ανήκω στους τελευταίους.

 ΥΠΟΘΕΣΗ
Από την αρχή της ταινίας κιόλας το θέμα είναι γνωστό. Η σύζυγος του Affleck αγνοείται.  Ο ίδιος πρωτοστατεί σε μια καμπάνια, προκειμένου να βρεθεί.  Μήπως όμως αυτός είναι ο δολοφόνος;  Ποιος είναι ο μυστηριώδης άντρας που θέλει να βοηθήσει;  Και γιατί;  Μυστήρια,  αινίγματα,  σκοτεινά μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια διαλύουν πλήρως το The American Dream που φαινομενικά υπήρχε στην οικογένεια των Dunne.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ


David Fincher(Fight Club, Seven).  Αυτό το όνομα είναι πραγματικά εγγύηση για περιπέτεια μυστηρίου.Το πως καταφέρνει να αλλάξει τους ρόλους θύτη-θύματος στην εξέλιξη της ταινίας είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Ο είναι αινιγματικός στον ρόλο του καθώς βγάζει μια αμφιβολία στο αν θέλει πραγματικά να βρει την γυναίκα του.Βέβαια το χιτ της ταινίας είναι η η οποία είναι απίστευτα πονηρή και δολοπλόκα στον ρόλο της και κέρδισε επάξια την υποψηφιότητα για Όσκαρ φέτος.Τέτοια σύζυγο ούτε στον εχθρό μου δεν εύχομαι.Αλλά όπως είπα και στην αρχή απογοητεύτηκα λίγο από το τέλος,  το οποίο εάν ήταν λίγο καλύτερο,  η ταινία θα είχε εκτοξευθεί.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7/10,  IMDB:8,2/10.


Aπολαύστε το trailer.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου