Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Source Code- Τα τελευταία 8 λεπτά (2011)

Στα πρώτα 10 λεπτά της ταινίας μπερδεύτηκα αρκετά  με το τι τελικά συμβαίνει σε αυτό το τρένο που μας βάζει από το πρώτο δευτερόλεπτο ο σκηνοθέτης. Ευτυχώς το σενάριο σου εξηγεί σχετικά γρήγορα τι βλέπεις και σίγουρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία επιστημονικής φαντασίας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε ένα κοντινό μέλλον η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πειραματίζεται με προσομοιώσεις τρομοκρατικών συμβάντων ώστε να αντλήσει πληροφορίες και να μπορέσει να προλάβει ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. Ο στρατιώτης Colter Stevens(Jake Gyllenhaal) ξυπνάει σε ένα τρένο λίγο πριν μια τρομοκρατική έκρηξη.

Έχει στην διάθεση του 8 λεπτά για να μπορέσει να ανακαλύψει ποιός είναι υπεύθυνος για αυτήν την έκρηξη. To θέμα είναι όμως πως δεν έχει ιδέα πως βρέθηκε εκεί. Αύτα που θα ανακαλύψει δεν θα τον χαροποιήσουν καθόλου.


Φυσικά δεν είναι τόσο ρηχή η υπόθεση αλλά περιέχει ανατροπές και ένα καλά σχεδιασμένο τέλος για να μας κρατήσει σε αγωνία.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο Duncan Jones σκηνοθετεί αυτήν την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και πετυχαίνει τον σκοπό του, να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον στις 2 ώρες περίπου που κρατάει η ταινία. Άφθονη δράση, μυστήριο αλλά και συναίσθημα επικρατεί στην ταινία που πρωταγωνιστούν οι Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan και Vera Farmiga. Η ταινία προβλήθηκε στις 24 Απριλίου 2011 και κυκλοφορεί σε DVD.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7/10, IMDB:7,5/10.

Δείτε το trailer..




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου