Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στον Batman - Batman Begins (2005)



 Σκέφτηκα να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην τριλογία των ταινιών Batman του . Μία τριλογία που ανέβασε τον πήχη κατά πολύ στις κόμικ ταινίες, καθώς παρουσίασε έναν χαρακτήρα πιο κοντά στον ρεαλισμό και την καθημερινότητα. Και το λέω αυτό γιατί οι ενοχές, τα παιδικά τραύματα και η απομόνωση είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του Bruce Wayne και είναι αυτά που στο τέλος τον καθορίζουν.

Η DC Comics έκανε την κίνηση ματ και έδωσε τα σκηνοθετικά κλειδιά στον Νόλαν και αυτός ανταποκρίθηκε άψογα. Ξεκινάμε λοιπόν με το Batman Begins του 2005 όπου σεναριακά η ταινία ήθελε ένα φρέσκο ξεκίνημα αλλά και μία καινούρια απειλή για την πόλη του Γκόθαμ. Ο Ραζ Αλ Αλγκουλ είναι ακριβώς αυτή η απειλή που έψαχνε η σειρά αλλά και το πως τελικά ο Bruce Wayne αποφασίζει να γίνει ο Batman είναι ότι πιο ρεαλιστικό έχω δει σε ταινία κόμικ. Το πως φτιάχνει δηλαδή το προφίλ του ωστε να φτάσει να γίνει ο Batman. Είναι σαν να σου δείχνει ο σκηνοθέτης και το prequel. Τελικά το Batman Begins δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά, αλλά και για μεγαλύτερα!!


Η ατμόσφαιρα της Γκόθαμ Σίτυ είναι όσο σκοτεινή χρειάζεται και η δράση σε κάποιες στιγμές της ταινίας είναι καταιγιστική. Γενικά στις 2 ώρες και κάτι που κρατάει η ταινία δεν βαριέσαι λεπτό. Ο Christian Bale είναι με διαφορά ο καλύτερος Batman που έχει βγάλει το Hollywood καθώς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα του προκατόχου του Michael Keaton, αλλά είναι απίστευτα πειστικός ως Βatman. Το κάστ του Batman Begins είναι εξαιρετικό καθώς στον ρόλο του κακού είναι ο , ένας κακός που επίσης είναι και μέντορας πολεμιστής του Ανθρώπου-νυχτερίδα.  Michael Caine, , , και συνθέτουν το υπόλοιπο κάστ της ταινίας και όλοι βάζουν το δαχτυλάκι τους ώστε να εξελιχθεί ο χαρακτήρας του Batman.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:9/10, IMDB: 8,3/10.


Θυμηθείτε το trailer....





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου