Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Απόλυτη ευφυΐα-Limitless (2011)



O Bradley Cooper είναι αυτή την στιγμή από τους λίγους 40άρηδες του Χόλυγουντ που μπορεί μία ταινία με σχετικά μικρό μπάτζετ και κάστ να την αναδείξει και να την κάνει μεγάλη επιτυχία. Ότι ακριβώς έκανε και με το Limitless. Υπήρχε και η σουπερ-μαντολίνη στην μέση αλλά ο  Bradley Cooper είναι η μισή ταινία.



 ΥΠΟΘΕΣΗ
Θα θέλατε να τα προλαβαίνετε τα πάντα μέσα στην καθημερινότητα και να μην κουράζεστε ποτέ? Ε ο Bradley Cooper μπορεί. Μέσω ενός μυστηριώδους χαπιού που του δίνει ένας παλιός γνώριμος του, το χάπι βοηθάει τον οργανισμό του να έχει σούπερ αντοχές και να χρησιμοποιεί το 100% του εγκεφάλου του.  Φυσικά κάποιον λάκκο έχει η φάβα και αυτός ο λάκκος είναι οι συνέπειες, όπως οι ζαλάδες, οι αϋπνίες,  οι πόνοι στα κόκαλα και η κατάρρευση. Και κάπου εκεί ξεκινάει η περιπέτεια του Bradley Cooper, καθώς τον κυνηγάνε ρώσοι μαφιόζοι,  η αστυνομία και άλλοι, οι οποίοι θέλουν το ίδιο χάπι. Μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια φανταστική ιδέα. Είναι έξυπνη, ενθουσιώδης και ελκυστικά ουτοπική, και είναι η φαντασίωση του καθενός μας.

Τι θα κάνατε αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το 100% του εγκεφάλου σας?






ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Ο σκηνοθέτης(),  λοιπόν μας δείχνει κυνικά πως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο πρωταγωνιστής,  με το που καταλαβαίνει τις δυνάμεις του είναι τα λεφτά και η δόξα. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είπε: ''Και στην πραγματική ζωή μάλλον το ίδιο συμβαίνει, εάν παρατηρήσεις την κοινωνία μας''. Και μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο.  Η πατρική φιγούρα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ότι ακριβώς χρειάζεται η ταινία για να αποκτήσει σοβαρή υπόσταση. Μετρημένος,  σοβαρός, αφήνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στον Bradley Cooper και το αποτέλεσμα είναι να βγει μια αρκετά ικανοποιητική ταινία με στοιχεία περιπέτειας και θρίλερ.



 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5/10, IMDB:7,4/10


Δείτε το trailer.....



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου