Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Prisoners (2013)


Οι απαγωγές παιδιών εδώ και χρόνια είναι μια μάστιγα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε παγκόσμια κλίμακα.Το Prisoners αν και δεν βασίζεται σε αληθινή ιστορία, θα μπορούσε κάλλιστα να πει κάποιος πως είναι.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Όταν η  κόρη της οικογένειας Dover (Hugh Jackman, Maria Bello & Dylan Minnette) , μαζί με εκείνη ενός φιλικού ζευγαριού (Terrence Howard & Viola Davis) εξαφανίζονται ενώ παίζουν έξω από το σπίτι τους ένα ήσυχο μεσημεριανό, η αστυνομία ψάχνει να βρει στοιχεία και υπόπτους. Ο πατέρας της μίας μικρής αγνοουμένης (Hugh Jackman) αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, καθώς βλέπει πως η αστυνομία καθυστερεί, αγνοώντας τις οδηγίες του ντέτεκτιβ Loki (Jake Gyllenhaal) και κάνει πράγματα που ίσως θα ήθελε να κάνει κάθε γονέας στην θέση του.

Ένα σκοτεινό και βίαιο θρίλερ μυστηρίου είναι το  Prisoners στο οποίο θες δεν θες ταυτίζεσαι με τον ρόλο του Hugh Jackman. Η απόγνωση του ως ένας πατέρας που θα έκανε τα πάντα για να ξαναδεί το παιδί του είναι η κινητήριος δύναμη της ταινίας. Και αυτό το εκμεταλλεύεται πλήρως ο σκηνοθέτης αφού κατά την διάρκεια  της ταινίας επικεντρώνεται όλο και πιο πολύ στον πατέρα. Εξίσου καλός, αν και πολύ πιο πειθαρχημένος και λιγότερο επιδεικτικός, κι ο Jake Gyllenhaal στον ρόλο του ντετέκτιβ που προσπαθεί να βρει τους ενόχους για να ησυχάσει τους αγανακτισμένους γονείς. 2,5 ώρες είναι η διάρκεια της και δεν τις χορταίνεις είναι η αλήθεια, ειδικά αν είσαι φαν των μυστηριωδών θρίλερ.
Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 10 Οκτωμβρίου 2013 και κυκλοφορεί σε DVD.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8/10, IMDB:8,1/10.


Δείτε το trailer...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου