Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Βιογραφία: Brad Pitt



 Ο ''όμορφός'' του Hollywood, Brad Pitt γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1963 στο Shawnee της Oklahoma. Μεγάλωσε όμως στο Springfield του Missouri και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία του αδέλφια. Ο πατέρας του, Bill Pitt είχε μια εταιρεία μεταφορών και ο μητέρα του Jane ήταν οικογενειακός σύμβουλος. Αρχικά ο Brad ήθελε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική πλευρά της διαφήμισης και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Missouri. Ο νεαρός φοιτητής όμως είχε άλλες φιλοδοξίες, ένα παιδικό έρωτα για τις ταινίες, που τελικά επιβεβαίωσε το τελευταίο του τρίμηνο στη σχολή. Αφού τα παράτησε μόλις δυο μαθήματα πριν πάρει πτυχίο, κατευθύνθηκε δυτικά για να κυνηγήσει το υποκριτικό του όνειρο στο Los Angeles.

Ο Pitt είπε στους γονείς του ότι σκόπευε να γραφτεί στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Pasadena. Όμως αντί για αυτό πέρασε τους επόμενους μήνες οδηγώντας μια λιμουζίνα, μεταφέροντας στριπτιζέζ από το ένα μπάτσελορ πάρτι στο άλλο, διανέμοντας καταψύκτες και προσπαθώντας να εισβάλλει στην καλλιτεχνική σκηνή του Los Angeles. Αργότερα αποφάσισε να γίνει μέλος μιας υποκριτικής σχολής. Όμως σε μια οντισιόν με μάνατζερ συνόδεψε μια συμμαθήτρια του, για καλή του τύχη ο μάνατζερ υπέγραψε με τον Brad και όχι την συμμαθήτρια του. Χρειάστηκε μερικούς μόνο μήνες είχε κιόλας μάνατζερ και σταθερή υποκριτική δουλειά.


Κέρδισε επάξια δυο φορές τον τίτλο του πιο σέξι άντρα στον κόσμο (αν και το 2008 έπεσε στη 15η θέση της λίστας). Μετά τον χωρισμό του με την Gwyneth Paltrow και μερικές σύντομες περιπέτειες, άρχισε το 1998 να βγαίνει με την Jennifer Aniston, πρωταγωνίστρια της σειράς Friends. Ο Pitt και η Aniston παντρεύτηκαν στο Malibu της California το 2000 με έναν εντυπωσιακό γάμο που κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια, κράτησε όμως μόνο πέντε χρόνια και το διαζύγιο κόστισε στον Brad κάτι περισσότερο από 60 εκ. δολάρια και την έπαυλη στο Beverly Hills, αξίας 30 εκ. δολαρίων.
Οι πρώτες του δουλειές ήταν στην τηλεόραση, όπου εμφανίστηκε σε επεισόδια της σειράς 'Dallas', την καθημερινή σαπουνόπερα 'Another World', την σειρά 'Growing Pains' και το 1990 στην μικρή σειρά του Fox, 'Glory Days'. Το 1989 ο Pitt έπαιξε τον Billy Canton, ένα ναρκομανή προαγωγό μιας έφηβης που το είχε σκάσει από το σπίτι της, ρόλο που έπαιξε η Juliette Lewis, σε μια παραγωγή του NBC 'Too Young To Die'. Ο Pitt και η Lewis άρχισαν να βγαίνουν τότε και αργότερα
συγκατοίκησαν. O Pitt έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη το 1989 με το θρίλερ «Cutting Class» με τον Donovan Leitch. Ο ρόλος του όμως στην ταινία του Ridley Scott, «Thelma and Louise» του 1991 ήταν που τράβηξε επάνω του παγκόσμια προσοχή. Ο συνδυασμός του ύφους του κακού παιδιού και το ερωτικό του ναζί, του εξασφάλισαν το χαρακτηρισμό του sex symbol.
Ακολούθησαν κάποιοι κακοί ρόλοι όπως στις ταινίες «The favour» (1992), «Johnny Suede» (1992), «Cool World» (1992). Αργότερα όμως εκείνη τη χρονιά έλαμψε στη ταινία του Robert Redford, «A River Runs Through It» (1992). Το 1993 ο Pitt συμπρωταγωνίστησε με την Juliette Lewis στη ταινία «Kalifornia» που δέχτηκε αμφιλεγόμενες κριτικές λόγω των έντονων σκηνών βίας. Αμέσως μετά διαλύθηκε και η σχέση τους. Ο Pitt αποφάσισε να διευρύνει το ρεπερτόριο του με έναν κωμικό ρόλο στη ταινία «True Romance» (1993) και μετά ακολούθησε η μοναδική του ερμηνεία στην διασκευή του βιβλίου της Anne Rice, «Interview With A Vampire» (1994) στο πλευρό του Tom Cruise.

Οι επόμενοι του ρόλοι του εξασφάλισαν μια θέση δίπλα στους μεγάλους και καθιερωμένους ηθοποιούς του Hollywood. Το 1994 έπαιξε στο επικό μελόδραμα «Legends Of The Fall» (με τον Anthony Hopkins) ενώ αμέσως μετά έκανε μια αιφνιδιαστική αλλαγή παίζοντας στο απόλυτα επιτυχημένο θρίλερ «Seven» (1995) με τον Morgan Freeman. Στα γυρίσματα γνώρισε και άρχισε να βγαίνει με την συμπρωταγωνίστρια Gwyneth Paltrow. Έμειναν μαζί για δυόμισι χρόνια και ήταν το αγαπημένο ζευγάρι του Hollywood, αλλά μετά από επτάμηνο αρραβώνα χώρισαν το 1997.

Το 1995 αρνήθηκε ρόλο στο Apollo 13 για να παίξει στο θρίλερ «Twelve Monkeys». Η ερμηνεία του, αναγνωρίστηκε και του έφερε ένα βραβείο Golden Globe για Β Ανδρικού Ρόλου και μια υποψηφιότητα για Oscar. Ακολούθησε το σκοτεινό θρίλερ «Sleepers» (1996) και η αποτυχημένη επιλογή να παίξει τον Ιρλανδό τρομοκράτη στο «Devil's Own» (1997) στο πλευρό του Harrison Ford. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στην Αργεντινή για τα γυρίσματα της ταινίας «Seven Years In Tibet» (1997) που δεν αποδείχτηκε επιτυχία, όπως και το «Meet Joe Black» (1998) όπου υποδύθηκε τον χάρο που εμφανίζεται για να πάρει τον Anthony Hopkins.

Οι συνεργασίες του με σπουδαίους ηθοποιούς συνεχίστηκαν. Ακολούθησαν το «Fight Club» με τον Edward Norton και το «Snatch» με τον Benicio Del Toro σε σκηνοθεσία Guy Ritchie. Το 2001 ήταν ο μικροαπατεώνας δεσμός της Julia Roberts στο «The Mexican» αλλά και ανερχόμενος κατάσκοπος στο «Spy Game» με τον Robert Redford. Ήταν ένας από τους 11 ληστές στο «Ocean's Eleven» με το all-star-cast των Roberts, Clooney, Damon και Garcia.

Το 2004 τον είδαμε στο ρόλο του Αχιλλέα στο επικό «Troy» με τους Orlando Bloom, Diane Kruger και Peter O'Toole ενώ την ίδια χρονιά επέστρεψε ως Rusty στο «Ocean's Twelve» (2004). Επόμενος σταθμός ένας ρόλος που τάραξε τα νερά στην προσωπική ζωή το «Mr and Mrs Smith» (2005). Η επί σκηνής συνάντησή του με την γοητευτική Angelina Jolie ήταν η αιτία για να διαλύσει τον γάμο του με την Jennifer Aniston, για χάρη της οποία μάθαινε ακόμα και Ελληνικά!
Έτσι από το 2005 μέχρι σήμερα είναι αχώριστος με την Jolie, γι αυτό και τους φωνάζουν χαϊδευτικά Brangelina. Εχουν τρία υιοθετημένα παιδιά, τον Maddox, τον Pax και τη Zahara. Το 2006 έφεραν στο κόσμο το πρώτο τους βιολογικό παιδί τη μικρή Shiloh Nouvel, η οποία μάλιστα είναι το πρώτο βρέφος που απέκτησε κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Madame Tussauds, στην ηλικία των δυο μόλις μηνών Ενώ  απέκτησαν και δίδυμα, τον Knox Leon και την Vivienne Marchreline όπως σκέπτονται να τα ονομασουν. Ενώ στα άμεσα σχέδια τους είναι η απόκτηση ακόμα δυο παιδιών!! Όπως οι ίδιοι  δήλωσαν.

Το 2006 πρωταγωνίστησε στο δραματικό «Babel» του Alexandro Gonzelez Inarritu, μια ταινία που κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Καννών, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και το Oscar καλύτερης μουσικής. Παρά τη δυναμική της ταινίας ο Pitt έμεινε μόνο με μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Β' Ανδρικού ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες. Η χημεία του με την 'παλιοπαρέα' τον έκανε να πει αμέσως "ναι" στην Τρίτη συνέχεια της περίφημης συμμορίας στο «Ocean's Thirteen» (2007).

Η συμμετοχή του στο  project «The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford», ανταμείφθηκε με το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2007. Στην πόλη των καναλιών βρέθηκε και το 2008 με το «Burn After Reading» των αδελφών Coen, όπου κρατά έναν 'κόντρα ρόλο' απέναντι στον φίλο του George Clooney και την Frances McDormand. Στην περίοδο των Χριστουγέννων έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του «The Curious Case of Benjamin Button» (2008), όπου ο Pitt υποδύεται ένα άνθρωπο που γεννιέται γέρος και με τα χρόνια, η ηλικία του ακολουθεί αντίστροφη ροή από την κανονική.
Από το 2009 πρωταγωνίστησε στις ταινίες Inglourious Basterds (2009),  Megamind (2010), Moneyball (2011) The Tree Of Life (2011) Killing Them Softly (2012), World War Z (2013), The Counselor (2013), 12 Years A Slave (2013), Fury (2014), άλλες με επιτυχία και κάποιες όχι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου