Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο δικαστής -The Judge (2014)



 Eίναι πολύ ωραίο να βλέπεις τον να παίζει και άλλους ρόλους εκτός του playboy δισεκατομμυριούχου Τόνι Στάρκ. Ειδικά αν είναι μαζί του και ο έρχεται και δένει το γλυκό. Βέβαια ο Iron-Man δεν λείπει και από το The Judge, αφού ο προσάρμοσε νομίζω τον ρόλο του ως δικηγόρος πάνω στον ιπτάμενο υπερ-ήρωα. Και εξηγούμαι...Αυτή η ετοιμολογία του που τον ξεχωρίζει την βλέπουμε και εδώ. Και μας αρέσει και πάλι.


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο επιτυχημένος δικηγόρος Hank Palmer (Robert Downey Jr.), έχει φύγει από την γενέτειρά του και ζει πλέον στη Νέα Υόρκη. Απομακρυσμένος εντελώς από την οικογένεια του θα αναγκαστεί να επιστρέψει προσωρινά για την κηδεία της μητέρας του. Οι σχέσεις του όμως με τον πατέρα του είναι εντελώς ψυχρές, εξαιτίας παλιών και άλυτων καταστάσεων. Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του (Robert Duvall), ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Hank παίρνει την δύσκολη απόφαση να τον υπερασπιστεί.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
 Ο σκηνοθέτης David Dobkin μας διηγείται ένα δράμα στην ουσία για τις οικογενειακές σχέσεις και το πόσο δοκιμάζονται με το πέρασμα των χρόνων. Διαρκείς αντιπαραθέσεις χαρακτήρων και δύο πειστικότατες, «ανταγωνιστικές» ερμηνείες, με τον 84χρονο Ρόμπερτ Ντιβάλ να είναι εξαιρετικός ακόμη και σε αυτήν την ηλικία. Το φινάλε θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αρκετα μελοδραματικό, όμως η ταινία στις 2 ώρες και κάτι που διαρκεί σε προετοιμάζει για αυτό. Η ταινία προβλήθηκε στις 23 Οκτωμβρίου 2014 στους κινηματογράφους και κυκλοφορεί σε DVD.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5/10, IMDB: 7,5/10.

Aπολαύστε το trailer.....



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου