Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οδηγός αισιοδοξίας- Silver Linings Playbook (2012)



Ο Οδηγός αισιοδοξίας είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ταινία καθώς καταπιάνεται με ένα θέμα που μπορεί να συμβεί στο καθένα μας. Άλλωστε δεν θέλει και πολύ να γυρίσει το μυαλό και να πάθει κάποιος ότι συμβαίνει και στον πρωταγωνιστή μας. Πάντα όμως υπάρχει η αισιοδοξία, όπως τονίζει και ο τίτλος της ταινίας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Pat( ) βρισκόταν 8 μήνες έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική, όταν οι γονείς  του υπογράφουν για να τον πάρουν σπίτι με περιοριστικούς, όμως, όρους.

Πάσχει από διπολική διαταραχή και κατέληξε στην κλινική, αφου ξυλοκόπησε τον εραστή της γυναίκας του, όταν τους έπιασε στα πράσα μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους ενώ το CD έπαιζε το αγαπημένο τραγούδι του γάμου τους. Και κάπου εκεί την ψώνισε εντελώς και δεν μπορεί να βάλει την ζωή του σε μια τάξη.Από την στιγμή όμως που θα γνωρίσει την Τίφανυ (Τζένιφερ Λόρενς), η ζωή του θα αλλάξει. Μια κοπέλα η οποία έμεινε χήρα και αντιμετωπίζει τα ίδια ψυχολογικά προβλήματα με αυτόν. Δύο άνθρωποι, αντισυμβατικοί, απροσάρμοστοι, ευάλωτοι και εκκεντρικοί  θα γνωριστούν, θα συνεργαστούν και θα δεθούν συναισθηματικά με αφορμή τη συμμετοχή τους σε έναν διαγωνισμό χορού. Τελικά το θέμα που υπάρχει στην ταινία είναι πως όλοι μας κουβαλάμε λίγη τρέλα, απλά σε κάποιους εκδηλώνεται πιο εύκολα.




ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο σκηνοθέτης μας ξετυλίγει  τη ζωή της οικογένειας του Πατ, οπού είναι μια τυπική και δεμένη οικογένεια με τις μικροεντάσεις της και την πατριαρχική φιγούρα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο να ξεχωρίζει. Η χημεία μεταξύ των Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς είναι εμφανής στην συνεργασία τους και η ταινία πήγε τόσο καλά εξαιτίας αυτής της χημείας. Και όταν έχεις και την ασφάλεια του Ρόμπερτ Ντε Νίρο τότε ήταν σίγουρο πως θα γινόταν επιτυχία. Η ταινία ήταν υποψήφια για 8 Όσκαρ και κέρδισε τα 4. Σε αυτά ήταν το Όσκαρ που κέρδισε η Τζένιφερ Λόρενς για πρώτη φορά στην καριέρα της στον πρώτο γυναικείο ρόλο.
Σκηνοθέτης: Ντέιβιντ Ο' Ράσελ. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ, Τζάκι Γουίβερ, Άνουπαμ Κερ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8/10,IMDB:7,8/10.

Δείτε το trailer...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου