Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Παρενέργειες- Side Effects (2013)



ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Έμιλυ (Ρούνεϊ Μάρα) είναι μια νέα κοπέλα που έχει γνωρίσει την εύκολη ζωή που ονειρεύεται κάθε κορίτσι καθώς παντρεύτηκε έναν νέο, ωραίο και πλούσιο άντρα που είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της (Τσάνινγκ Τέιτουμ). Τι άλλο να θελήσει μία κοπέλα; Όμως δεν προλαβαίνει να γευτεί την ευτυχία, καθώς ο άντρας της συλλαμβάνεται και μπαίνει φυλακή για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών. Τον περιμένει καρτερικά, τον επισκέπτεται συνεχώς στη φυλακή και μετά την αποφυλάκισή του περιμένει ότι θα αρχίσουν να ζουν φυσιολογικά.


 Όμως η Έμιλυ υποφέρει από βαριά κατάθλιψη, η οποία την οδηγεί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Στην προσπάθειά της να θεραπευτεί επισκέπτεται τον ψυχίατρο Τζοναθαν Μπανκς (Τζουντ Λο) και η θεραπεία που θα της προτείνει με ψυχοφάρμακα θα έχει τρομακτικές συνέπειες. Ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κοινωνία μας και το αποδίδει ρεαλιστικά η ταινία. Η κατάθλιψη είναι εξάλλου μια από τις πλέον δημοφιλείς ασθένειες της εποχής μας και το φαινόμενο τείνει να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα συνταγογραφούνται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ανά τον κόσμο και όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν σε αυτά.

Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα 30 λεπτά βαρέθηκα απίστευτα, αφού σκέφτηκα να φύγω από το σινεμά. Ευτυχώς όμως δεν το έκανα, καθώς η ταινία με αντάμοιψε και με το παραπάνω από την μέση και μετά. Ανατρεπτική με ίντριγκες, εγκλήματα, ψέμματα και συνομωσίες θα έρθουν στο προσκήνιο μεταμορφωνοντάς την σε ένα πολύ ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ. Πρωταγωνιστούν οι : Ρούνεϊ Μάρα, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Τζουντ Λο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5/10, IMDB:7,1/10.

Δείτε το trailer...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου