ΠΡΩΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ Sense8!!!

Μία νέα σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 5 Ιουνίου στο Netflix με τίτλο Sense8! Πρόκειται για ένα δραματικό θρίλερ...

h

Avengers: Age of Ultron- ΝΕΟ CLIP!!

Eνα καινούριο κλιπ δημοσίευσε η Μarvel Studios με θέμα τον Vision και το πως τον κυνηγάνε οι Avengers. Λίγες μέρες έμειναν λοιπόν μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας...Απολαύστε το trailer..

FLASH: EXTENDED PROMO ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 22!!!

Μόνο εδώ το EXTENDED PROMO ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 22!!! Απολαύστε το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ Furious 8!!!

Με εισπράξεις άνω του 1 δις. δολλάρια το Furious 7 σε μόλις 17 ημέρες χαρακτηρίστηκε ως νέο ρεκόρ για την Universal Pictures. Οπότε δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη....

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Νέος ρόλος πρόκληση για τον Leonardo DiCaprio.





Άλλος ένας ρόλος (ή μήπως ρόλοι) πρόκληση για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Ο εξαιρετικός Ντι Κάπριο θα πρωταγωνιστήσει στο «The Crowded Room», εναν ρόλο που κυνηγούσε εδώ και 20 χρόνια.
Ο λόγος για τον χαρακτήρα του Μπίλι Μίλλιγκαν, ενός ανθρώπου με 24 διαφορετικές προσωπικότητες.


Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο του Ντάνιελ Κιζ «The Minds of Billy Milligan», το οποίο εμπνέεται από μία απίστευτη αληθινή ιστορία.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα: «Ο Μπίλι Μίλλιγκαν βασανιζόταν από 24 διαφορετικές προσωπικότητες που μάχονται για την κυριαρχία πάνω στο σώμα του, μια μάχη που κορυφώθηκε όταν ξύπνησε στη φυλακή επειδή συνελήφθη για την απαγωγή και το βιασμό τριών γυναικών.
Σε μια δίκη ορόσημο, ο Μπίλι αθωώθηκε για τα εγκλήματά του λόγω παράνοιας - η πρώτη τέτοια απόφαση στην ιστορία - ρίχνοντας το φως της δημοσιότητας στην πιο οδυνηρή περίπτωση πολλαπλής προσωπικότητας που έχει καταγραφεί ποτέ».

Ποιοι κατοικούσαν στο σώμα του Μπίλι;


Ο εγκληματίας Philip, ο Kevin το βαποράκι και ληστής φαρμακείων, η April που είχε τη φιλοδοξία να σκοτώσει τον πατριό του Μπίλι, η ντροπαλή, λεσβία Adalana που «χρησιμοποίησε» τον Μπίλι για τους τρεις βιασμούς, ο 8χρονος David, ο βρετανός Arthur, ο δυναμικός, οργισμένος Ragen, ο απατεωνίσκος Allen, ο ταχυδαχτυλουργός Tommy και διάφοροι άλλοι: άντρες, γυναίκες, παιδιά όλων των ηλικιών και ειδικά ο Δάσκαλος, αυτός που συντόνιζε τους πάντες.
Κάθε ένας απ' αυτούς «έπαιξε» έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο σ' αυτή την σοκαριστική, αληθινή ιστορία.


Το σενάριο θα υπογράφουν οι Τζέισον Σμίλοβιτς και Τοντ Κάτζενμπεργκ, ενώ ο Ντι Κάπριο θα αναλάβει και χρέη παραγωγού.
Ήρθε η ώρα και για τα 24 χαμένα όσκαρ του Λίο!







πηγη:cinemag.gr

Νέα ημέρας-Φήμες για τον νέο Spiderman, δεν θα είναι ο Peter Parker?



Φήμες αναφέρουν ότι στο reboot της επιτυχημένης σειράς Spider-Μan θα δούμε ένα καινούριο πρόσωπο πίσω απο την μάσκα του ανθρώπου-αράχνη. Από ότι φαίνεται αυτός θα είναι ο Miles Morales που θα πάρει την θέση του Peter Parker.

Προς το παρών η MARVEL STUDIOS δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει κάτι, όμως ένα χτεσινό πόστ του γνωστού αρθρογράφου Jeff Sneider της ιστοσελιδας The Wrap ανέφερε:

"This is not set in stone, guys, but I'm telling you right now: Spider-Man's not going to be white."I'm 95 percent sure. Spider-Man's going to be most likely black. But there's a chance he could also be latino. 95 percent sure: not white," Sneider declared. "I don't think it's going to be Peter Parker."


Σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν θα έκανε μία  τέτοια αμφιλεγόμενη κίνηση η MARVEL STUDIOS, και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση των θαυμαστών της σειράς.


Μάλιστα ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες δείχνοντας τον Miles Morales ως Spider-Man.


 Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθουμε και άλλες πληροφορίες καθώς όπως έχει ανακοινωθεί τον νέο Spider-Man θα τον δούμε στο καινούριο "Captain America: Civil War"  που είναι προγραμματισμένο να προβληθεί στις 6 Μαΐου 2016.Οπότε τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και θα μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από την μάσκα του Spider-Man.

Η τριλογία της απόκλισης: Οι διαφορετικοί- Divergent(2014)


Επειδή σε λίγες μέρες έρχεται το σίκουελ, είπα να θυμηθούμε το πρώτο μέρος της σειράς  Divergent. Προσωπικά πιο πολύ μου άρεσε το θέμα αυτής της σειράς, πάρα των Hunger Games ή του Maze Runner. Είχε σίγουρα πιο πολλή δράση αλλά και βάθος σεναριακά. Η' ίσως απλά προτιμώ την από την Jennifer Lawrence.

ΥΠΟΘΕΣΗ
 Σε ένα όχι και τόσο κοντινό μέλλον οι άνθρωποι χωρίζονται σε φατρίες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 5 φατρίες που κάθε άνθρωπος επιλέγει να ακολουθήσει μόλις φτάσει στα 16.
Οι ανιδιοτελείς , οι ειρηνικοί, οι ατρόμητοι οι φιλαλήθεις και οι πολυμαθείς. Η όμως δεν ανήκει σε καμμία από αυτές τις φατρίες και η περίπτωση της χαρακτηρίζεται «Απόκλιση». Ωστόσο, η Τρις η οποία είναι ένα ανήσυχο κορίτσι με οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τηςανακαλύπτει μια καλά κρυμμένη συνωμοσία η οποία φέρνει στο φως ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των «διαφορετικών», θα προσπαθήσει με όση δύναμη διαθέτει, να ανακαλύψει οπωσδήποτε τι είναι αυτό που καθιστά τις «αποκλίσεις», τόσο επικίνδυνες, πριν να είναι πολύ αργά για το «είδος της». Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα της ομώνυμης σειράς βιβλίων να έχουν  πωληθεί ήδη μέχρι σήμερα, οπωσδήποτε το φαινόμενο Divergent παίρνει τεράστιες διαστάσεις και ξεπερνάει τους αντίστοιχους δείκτες πωλήσεων που είχαν τα “Twilight” και “Hunger Games”, αντίστοιχα.

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Όπως είπα και στην αρχή του άρθρου η Shailene Woodley μου άρεσε πιο πολύ απο την
Jennifer Lawrence στον ρόλο της επαναστάτριας.Της ταιριάζει ο ρόλος γάντι που λέμε. Περιμένω και το δεύτερο μέρος να δω εάν θα δείξει και ηγετικές ικανότητες μαζί με το θάρρος που μας δείχνει σε αυτή την ταινία.Ο σκηνοθέτης,  πολύ έξυπνα ασχολείται με τον ρόλο  μας στην κοινωνία που ζούμε και κατά πόσο μπορεί να την επηρεάσει ο καθένας απο μας, όπως ακριβώς αναφέρει το λογότυπο της ταινίας, «ότι μία απόφαση μπορεί να σε μεταμορφώσει»Πείθει πολύ εύκολα ως κακιά της υπόθεσης η Kate Winslet,  ενώ ο ανερχόμενος σταρ  , συμπληρώνει την ηρωίδα στην προσπάθεια της για ανάδειξη της αλήθειας. Η ταινία προβλήθηκε  στις 27 Μαρτίου 2014 στις ελληνικές αίθουσες και κυκλοφορεί σε DVD.




 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5/10, IMDB:6,8/10.

Ακολουθεί το trailer...





Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Preview Στα Χρόνια της Βίας- A Most Violent Year(5 Μαρτίου 2015)



Στις 5 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες η νέα ταινία του  (Ο δρόμος του χρήματος (2011), Ola hathikan (2013). Πρόκειται για μία γκανγκστερική περιπέτεια που διαδραματίζεται το 1981 στην Νέα Υόρκη. Οι στατιστικές αναφέρουν πως εκείνο το έτος ήταν το πιο βίαιο στην ιστορία της πόλης. Πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση του σε εκείνη την σκληρή εποχή γεμάτη βία και διαφθορά.





, David Oyelowo είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ατμοσφαιρικής περιπέτειαςΞεχωρίζει η Jessica Chastain με την ερμηνεία της καθώς ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.Το imdb μάλιστα ήδη το έχει σαν βαθμολογία 7,3/10.




Την προσεχή Πέμπτη λοιπόν στα σινεμά.

Μέχρι τότε απολαύστε το trailer...



Ένταση-Heat (1995)



Ρόμπερτ Ντενίρο και Αλ Πατσίνο σε αστυνομική περιπέτεια?Υπάρχει τίποτα καλύτερο?Δύο από τους  μεγαλύτερους ηθοποιούς της σύγχρονης γενιάς . Ο πρώτος ενσαρκώνει τον κακό και ο δεύτερος τον καλό. Υπάρχουν όμως τόσες ομοιότητες μεταξύ τους που κατά την διάρκεια της ταινίας μάλλον αλλάζουν ρόλους.


 ΥΠΟΘΕΣΗ


Ο Ρόμπερτ Ντενίρο και η ομάδα του είναι εξαιρετικοί κλέφτες τραπεζών. Από την άλλη μεριά ο Αλ Πατσίνο είναι ένας σκληροτράχηλος ντετέκτιβ,  που δεν του αρέσει και ιδιαίτερα το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Ντενίρο έχει κάνει πολλές ληστείες τελευταία. Βρίσκεται στα χνάρια του και τον παρακολουθεί προσωπικά. Εξαιρετικά ευφυής η σκηνή στην καφετέρια που συζητάνε οι 2 τους (η φώτο παρακάτω) σαν παλιά φιλαράκια ενώ στην ουσία θέλουν να φάνε ο ένας τον άλλον. Φυσικά κάθε ληστεία είναι και ένα βήμα πιο κοντά στην σύλληψη και το γνωρίζουν πολύ καλά οι ληστές της ταινίας. Όμως παίρνουν το ρίσκο και το αποτέλεσμα είναι ένα άγριο κυνηγητό με την αστυνομία και ένα φινάλε που δύσκολα μπορείς να το ξεχάσεις. Και εφόσον το λέει και ο τίτλος της ταινίας, αυτό ακριβώς βλέπουμε!
ΈΝΤΑΣΗ!!






ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Το ότι κατάφερε ο Michael Mann 
και έβγαλε τον καλύτερο εαυτό από τους 2 πρωταγωνιστές είναι προς όφελος μας σε αυτήν την αριστουργηματική περιπέτεια. Και αυτό σίγουρα δεν ήταν και πολύ εύκολο, αφού θα έπρεπε να κάνει επίκληση στον αλτρουισμό τους για χάρη της ταινίας. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Έχτισε σιγά-σιγά το στόρυ της ταινίας και εκμεταλλεύτηκε πλήρως όλους τους χαρακτήρες της ταινίας όπου και τους ανέπτυξε επιτυχώς, χωρίς να τους υποβιβάσει για χάρη των πρωταγωνιστών. Στην ουσία έκανε ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού ή αν προτιμάτε ο καλός αστυνομικός εναντίον του κακού κλέφτη να μοιάζει  με την μάχη και τον αγώνα για επιβίωση  δύο ίδιων ανθρώπων αλλά με διαφορετικούς ηθικούς κανόνες στην ζωή. Συμμετέχουν επίσης οι Val Kilmer,  Jon Voight,  Ashley Judd, Tom Sizemore.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:9/10, IMDB:8,3/10. 

Aπολαύστε το trailer....

Το παιχνίδι-The Game (1997)

Σας έχει τύχει ποτέ να νομίζετε πως κάποιος σας κάνει πλάκα αλλά αυτός να σοβαρολογεί?
Εάν σας αρέσουν οι μυστηριώδεις ταινίες τότε το The Game θα το λατρέψετε, αν δεν το έχετε δει.Μία σπαζοκεφαλιά θα μπορούσαμε να την πούμε που τίποτα δεν μοιάζει τυχαίο και όλα δείχνουν να είναι σύμπτωση.


ΥΠΟΘΕΣΗ


O υποδύεται έναν εργασιομανή χρηματιστή ο οποίος έχει ξεχάσει πως είναι να διασκεδάζει κανείς.Βουτηγμένος 24 ώρες το 24ώρο στα προβλήματα της δουλειάς του έχει παραμερίσει πλήρως τα μέλη της οικογένειας του.Για αυτό ο αδερφός του( ), του κάνει ένα δώρο.Να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι,  για να ξεσκάσει λίγο απο την καθημερινή ρουτίνα.Το παιχνίδι όμως, μόνο παιχνίδι δεν είναι,  καθώς δεν έχει  ξεκάθαρους κανόνες και  εξελίσσεται σε ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταστροφικές συνέπειες.



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Ο επιμελείται της σκηνοθεσίας και η αλήθεια είναι πως καταφέρνει και σε βάζει ως θεατή και εσένα στο παιχνίδι, καθώς πολλές φορές αμφιβάλλεις  κι εσυ για το τι ειναι αληθινο και τι ψευτικο απ` οσα ζει ο Nicholas Van Orton, (Michael Douglas) στην ταινια.Ο σκηνοθέτης μας βάζει σε μια κατάσταση με   ανεξήγητες συμπτώσεις, απίθανες πλαστοπροσωπίες και παράξενες φάρσες οι οποίες  διαδέχονται η μία την άλλη συνθέτοντας ένα περίπλοκο αίνιγμα που προσπαθείς να λύσεις μαζί με τον πρωταγωνιστή. Υπάρχει ενα κλίμα μυστηρίου με το οποίο η ταινία σε κρατάει αιχμάλωτο της αγωνίας και η συμμετοχή του μεγάλου σταρ Sean Penn  κάνει τα πάντα να μοιάζουν αληθινά.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ?


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8/10, IMDB:7,8/10.

Δείτε το trailer.





Πολυθρόνα για δύο-Trading Places (1983)


Ήταν Πρωτοχρονιά του '90. 
Σαν τώρα το θυμάμαι ρε να πάρει.
Και ας έχουν περάσει 25 χρόνια, ακόμη θυμάμαι την πρώτη κωμωδία που είδα. Στο σαλόνι με την αδερφή μου και τους δικούς μου δύο νέοι τότε ηθοποιοί μας έκαναν να σκάσουμε στα γέλια. Αν είστε γύρω στα 30 σίγουρα την θυμάστε. Άλλωστε την έπαιζε πολύ συχνά η τηλεόραση τότε. Ο και ο Dan Aykroyd  πρωταγωνιστούν στην κωμωδία "Πολυθρόνα για δύο" που είναι μία οικογενειακή κυρίως ταινία. Πραγματικά αξίζει να την ξαναδείτε καθώς σπάνια βρίσκεις πλέον τόσο καλές κωμωδίες.



 ΥΠΟΘΕΣΗ

Τα πάντα συμβαίνουν εξαιτίας ενός στοιχήματος μεταξύ των αδερφών Ντιούκ, οι οποίοι είναι 2 αλαζόνες, μοχθηροί, παραδόπιστοι επενδυτές της Γουόλ Στρήτ. Θέλουν να κάνουν ένα πείραμα κοινωνικής προσαρμογής και δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις που θα έχει στους ανθρώπους. Και κάπου εδώ μπαίνουν οι και ο Dan Aykroyd για να τα κάνουν όλα άνω-κάτω. Φυσικά,  θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα αδέρφια Ντιούκ. Θα αλλάξουν ζωές, όμως στο τέλος θα πάρουν ένα γερό μάθημα για την ζωή και την φιλία.



ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Τότε ήταν 2 ηθοποιοί που δεν τους γνωρίζαμε πολύ καλά, όμως εξαιτίας τέτοιων κωμωδιών έχτισαν την καριέρα τους βήμα-βήμα.Εξαιρετικοί και οι 2 τους με το χιούμορ τους, ενώ προστίθεται και η Jamie Lee Curtis να βάλει την γυναικεία πινελιά στην ταινία.Και για αυτήν ήταν από τις πρώτες ταινίες στην καριέρα της που έπαιζε σχεδόν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.Παρότι λοιπόν έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια(το γράφω και δυσκολεύομαι να το πιστέψω), η Πολυθρόνα για δύο είναι μία ικανοποιητική κωμωδία για να περάσεις χαλαρά το βράδυ σου. 


Βαθμολογία:8/10, imdb:7,5/10.



Θυμηθείτε το trailer...




Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Jack Reacher (2012)



Όταν είσαι 50άρης και ακόμα κάνεις όλα τα επικίνδυνα stunts μόνος σου, τότε πρέπει να είσαι ο .Απίστευτα επαγγελματίας σε όλες τις ταινίες του, δίνει το 150% του εαυτού του, ελπίζοντας πως θα εξασφαλίσει το ιδανικό αποτέλεσμα.Και το γεγονός πως τα καταφέρνει μέχρι και σήμερα, σημαίνει πως το αξίζει αυτό το αποτέλεσμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Στο  Jack Reacher λοιπόν ο ένας ερευνητής ανθρωποκτονιών που καλείται να ερευνήσει  και να λύσει μια υπόθεση που αφορά έναν εκπαιδευμένο στρατιωτικό - ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε τυχαία πέντε αθώα θύματα με έξι βολές.Κάθε φορά που βλέπουμε τον  στην ταινία ξέρουμε ότι επίκειται χαμός.Καταιγιστική δράση, πολύ κυνηγητό, και περίεργα μυστήρια καλείται να λύσει ο πρωταγωνιστης μας.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο που είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας και σεναριογράφος δίνει το ελεύθερο στον να αυτοσχεδιάσει στον χαρακτήρα του και να θυμηθούμε λίγο παλαιομοδίτικο Χόλυγουντ.Μάχες σώμα με σώμα, καταδίωξη με αυτοκίνητα είναι μερικές από τις σκηνές δράσης που θα δείτε στην ταινίαΟι εξαιρετικοί και Robert Duvall  συμπληρώνουν το κάστ και μας δίνουν μια πολυ ενδιαφέρουσα περιπέτεια.Το Jack Reacher  προβλήθηκε στην Ελλάδα στις 31 Ιανουαρίου 2013, με μεγαλη επιτυχία και ήδη έχει ανακοινωθεί το σίκουελ.(Jack Reacher: Never Go Back)



Βαθμολογία:7/10,imdb:7/10.

 Δείτε το trailer.



The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος I-The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)

 

Η Επανάσταση Άρχισε.Η Φωτιά Πλησιάζει.

Αυτό είναι το μήνυμα της Κοτσυφόκισσας στο 1ο μέρος του τέλους της τριλογίας των Hunger Games.Βέβαια η ταινία είναι ένας πρόλογος για το φινάλε της σειράς το οποίο έσπασε σε 2 κομμάτια για περισσότερο κέρδος φυσικά.Αυτό βέβαια θα το δούμε και στο επικείμενο “The Divergent Series: Allegiant – Parts 1 & 2”, που θα δούμε στις οθόνες μας το Μάρτιο του 2016 και το Μάρτιο του 2017 αντίστοιχα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

 Όπως σε όλες τις επαναστάσεις πρέπει να υπάρχει ένα σύμβολο που δίνει έμπνευση στους αντάρτες, έτσι και στην  Επανάσταση της ταινίας το ρόλο αυτό παίρνει η Κάτνις Έβερντιν().Η επίθεση στην Κάπιτολ θα συνέβαινε κάποτε, φαινόταν άλλωστε από την πρώτη ταινία πως αυτό το απολυταρχικό καθεστώς θα δεχόταν πλήγμα.Βέβαια για την Κάτνις Έβερντιν το μόνο που έχει σημασία είναι πως θα καταφέρει να σώσει τον Πίτα Μελάρκ απο την Κάπιτολ.Περισσότερος δραματικό λοιπόν είναι το στόρυ που μας προετοιμάζει στην ουσία για το τελευταίο κομμάτι της σειράς.

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Από την στιγμή που αποφάσισαν οι παραγωγοί να σπάσουν την ταινία λογικό ήταν να μην έχει πολλές σκηνές δράσης.Ο σκηνοθέτης  δίνει περισσότερη έμφαση  στο να κάνει  δράμα την ταινία πράγμα ειρωνικό, μιας και μιλάμε για εξέργεση και επαναστατικό αγώνα.Η απουσία δράσης είναι οπωσδήποτε ένα μεγάλο μειονέκτημα για τη σειρά,που όμως ελπίζουμε να μας αποζημιώσει στο 4ο μέρος της.Η  ταινία βασίζεται στις ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών της(, , Liam Hemsworth), που με τα Hunger Games απογειώθηκε και η καριέρα τους.Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε πως παίζει και ο αγαπημένος

Βαθμολογία:6,5/10, imdb:7/10. 




Aπολαύστε το trailer.




Το κορίτσι με το τατουάζ -The Girl with the Dragon Tattoo(2011)


Τα χρήματα δεν φέρνουν αναγκαστικά και την ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.Ειδικά αν η οικογενειά σου αποτελείται απο μπεκρήδες νεοναζί, τεμπέληδες, μίζερους ανθρώπους.Αυτή είναι η εικόνα που θα συναντήσει ο Ντάνιελ Κρεγκ στην μυστηριώδη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, Το κορίτσι με το τατουάζ.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Ντάνιελ Κρεγκ λοιπόν ένας μεγαλοδημοσιογράφος της Σουηδίας,που θα κατηγορηθεί και θα καταδικαστεί για δυσφήμηση ενός επιχειρηματία, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του Χένρικ Βάνγκερ, ενός συνταξιούχου μεγαλοβιομήχανου, η οποία τον συγκλονίζει ακόμα και ας έχουν περάσει 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία ο Μπλόμκβιστ ανακαλύπτει πως η οικογένεια του Βάνγκερ είναι γεμάτη από έριδες, μίση και ανομολόγητα μυστικά, η Λίζμπεθ Σαλάντερ, μια εκκεντρική και εσωστρεφής χάκερ με εριστική συμπεριφορά και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει για τους δικούς της λόγους να τον βοηθήσει να βρει την άκρη του νήματος...Και έχουν πολλά μυστήρια να λύσουν μαζί.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ καταφέρνει να ενώσει 2 κόσμους σαν να λέγαμε.Μέχρι την μέση της ταινίας είναι σαν βλέπεις 2 υποθέσεις ξεχωριστές.Από την στιγμή που θα ενωθούν σε μία η ταινία αποκτά ρυθμό και νόημα καθώς συνεργάζονται οι δύο πρωταγωνιστές.Το κορίτσι με το τατουάζ δίνει την ευκαιρία στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη να επιστρέψει στα σκοτεινά,μυστηριώδη, υπερβίαια, συναρπαστικά μονοπάτια των κορυφαίων ταινιών στη φιλμογραφία του, «Seven» και «Fight Club».«Δεν νομίζω πως υπάρχει θεατής που μπορεί να μείνει αδιαφορός απέναντι στην Λίζμπεθ».Τάδε έφη ο σεναριογράφος της ταινίας Στίβεν Ζαΐλιαν και πραγματικά πόσο μεγάλο δίκιο έχει..Δύο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί-Λίζμπεθ και Μίκαελ Μπλόμκβιστ- που καταφέρνουν και βγάζουν τόσο αρμονική σχέση για επίτευξη ενός στόχου.Εξαιρετικες ερμηνείες απο τους Ντάνιελ Κρεγκ και Ρούνι Μάρα που ο καθένας παίζει σωστά τον ρόλο του και δεν προσπαθούν να μπει ο ένας στα χωράφια του άλλου.Άλλωστε για αυτή την ερμηνεία της η Ρούνι Μάρα ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Βαθμολογία:8/10, imdb:7,9/10.

Δείτε το trailer.




Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Preview :Insurgent (19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)


 Tο πολυαναμενόμενο 2ο μέρος της τριλογίας Divergent είναι προ των πυλών καθώς σε λίγες μέρες θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των κινηματογράφων.Το trailer που  κυκλοφορεί είναι πολύ γρήγορο στις σκηνές δράσης που μας δείχνει, και φανταζόμαστε πως θα είναι η ταινία.Περιπέτεια δράσης καθώς η Beatrice 'Tris' Prior( μαζί με τον Four() θα προσπαθήσουν να φέρουν τα πάνω κάτω στον κόσμο που έχει δημιουργήσει η Jeanine(), η οποία θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει.Tο μυστηριώδες κουτί που βλέπουμε στο trailer είναι η απορία μας και σίγουρα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η σειρά.


Στο Insurgent θα πρωταγωνιστούν οι Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer, Νaomi Watts και Kate Winslet, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο  .Υπομονή μέχρι τις 19 Μαρτίου λοιπόν.


Δείτε το trailer.






Birdman ή (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας) (2014)


Το Birdman πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.Το Birdman πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.Το ξαναγράφω για να το πιστέψω κ εγώ ο ίδιος.Πολλοί μονόλογοι, κουραστικοί μερικές φορές, για να μπορέσει ο πρωταγωνιστής να παλέψει με τους προσωπικούς δαίμονες του και να υπερνικήσει.Η ταινία έχει κάποιες στιγμές ιδιοφυείς, το κάνει όμως για να απομυθοποιήσει το ίδιο το Χόλυγουντ.Η αλήθεια είναι πως δεύτερη φορά δεν θα άντεχα να την δω.Τόση αλληγορία δεν την σηκώνει ο οργανισμός μου.


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Ρίγκαν() θέλει να ζωντανέψει την τελειωμένη καριέρα του ως ηθοποιός όπου η μόνη επιτυχία του ήταν ήρωας σε ταινία κόμικ πριν μια εικοσαετία.Ανεβάζει μια θεατρική παράσταση εντελώς διαφορετική  από ότι έχει παίξει στην καριέρα του και τον πρώτο που πρέπει να πείσει οτί μπορεί να τα καταφέρει είναι ο ίδιος του ο εαυτός.Ατελείωτες σκηνές συζητήσεων με τον εαυτό του, που τον κράζει για αυτό που είναι και του δείχνει πως θα έπρεπε να είναι.Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α .Εντάξει όχι στο μισάωρο αλλά μετά την 1 ώρα σίγουρα.Ήθελα να βγάλω τα μάτια μου και να τα πετάξω στην οθόνη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο Alejandro González Iñárritu μας βάζει μέσα στο μυαλό του πρωταγωνιστή αφού στην ουσία όλη η ταινία είναι γυρισμένη για το μυαλό του Michael Keaton και το πως αντιδρά στην σκληρή πραγματικότητα της ζωής του.Το θέμα είναι όμως τετριμμένο και ανούσιο, όπου κάποιος –ηθοποιός στην προκειμένη περίπτωση- δεν μπορεί και δεν θέλει  να παραδεχτεί ότι για όλους και για όλα υπάρχει ακμή και παρακμή!Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει κιόλας που λέει και ο λαός. Ο σκηνοθέτης με πολύ ιδιαίτερο και καυστικό τρόπο κατακεραυνώνει τις νέες τάσεις που υπάρχουν στο Χόλυγουντ οι οποίες αποφέρουν εφήμερο κέρδος.Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ξαναδεί τον να παίζει σε σοβαρό ρόλο και αυτό είχε το ενδιαφέρον του.Ο καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα του ενώ και η   βάζει και αυτή το λιθαράκι  της στην ταινία με το να προσπαθεί να κερδίσει και πάλι τον πατέρα της που προφανώς της είχε λείψει τόσο πολύ τα χρόνια της εφηβείας της.Τελευταίο άφησα τον Michael Keaton που είναι το Α και το Ω στο Birdman.Η επιλογή του Michael Keaton μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς πριν 20 χρόνια έπαιξε τον Μπάτμαν και ήξερε πως νοιώθει ο χαρακτήρας του από πρώτο χέρι.Σαρωτικός, εξωστρεφής και η ερμηνεία του είναι όντως αυτή που διασώζει το Birdman.

Βαθμολογία:5/10, imdb:8,1/10. 

 Δείτε το trailer.



Το φιλμ διαθέτει σκηνές ιδιοφυείς και στιγμές τραβηγμένες. Πείθει περισσότερο στα ενδιάμεσα, κρίσιμα περάσματα όπου ο διάλογος φρενάρει, ο ήχος χαμηλώνει και οι ζαλιστικές φωνές σιωπούν, εκεί όπου οι ανταριασμένοι Πηγή: www.lifo.gr
Το φιλμ διαθέτει σκηνές ιδιοφυείς και στιγμές τραβηγμένες. Πείθει περισσότερο στα ενδιάμεσα, κρίσιμα περάσματα όπου ο διάλογος φρενάρει, ο ήχος χαμηλώνει και οι ζαλιστικές φωνές σιωπούν, εκεί όπου οι ανταριασμένοι Πηγή: www.lifo.gr

Rush (2013)


Βουμ, Βουμ, Βουμ.....Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, Πάμε.Ταχύτητα, προσπεράσεις, κόντρες εντός και εκτός πίστας, δόξα και πολύ γκλαμουριά είναι ο κόσμος της Φόρμουλα 1.Αν και θα ασχοληθούμε με το μακρινό 1975, τα ίδια στοιχεία υπήρχαν τότε, όπως και σήμερα.Μία μεγάλη διαφορά βέβαια είναι πως οι κανονισμοί ασφαλείας που διέπουν το άθλημα της Φορμουλα 1 σήμερα είναι πολύ πιο αυστηροί ενώ τότε οι οδηγοί γνώριζαν πως σε κάθε αγώνα έπαιζαν την ζωή τους.Νεαροί φιλόδοξοι οδηγοί όπως ο Νίκι Λάουντα και ο Τζειμς Χαντ που ονειρεύονταν να κατακτήσουν τον κόσμο και δούλευαν σκληρά για να το πετύχουν.Μη γνωρίζοντας εάν θα ξαναβγούν από το κόκπιτ του αυτοκινήτου τους από την στιγμή που άρχιζε ο αγώνας.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Το πρωτάθλημα του 1976 ήταν πραγματικά ένα από τα πιο συναρπαστικά στην ιστορία της Φόρμουλα 1.Το διεκδίκησαν μέχρι τον τελευταίο αγώνα με μανιασμένο τρόπο ο Νίκι Λάουντα και ο Τζειμς Χαντ δύο εκ διαμέτρου διαφορετικοί οδηγοί και άνθρωποι.Ο Νίκι Λάουντα ήταν πειθαρχημενος,απόλυτος, προσεκτικός, σταθερός οδηγός ενώ ο Τζειμς Χαντ ήταν ο playboy που έψαχνε το κοινό της Φορμουλα 1.Αλκοόλ, ξενύχτια με γυναίκες, και καταχρήσεις ήταν η ζωή του.Το ίδιο ήταν και πίσω από το τιμόνι της McLaren που οδηγούσε εκείνη την χρονιά.Απρόσεκτος, αλαζόνας, απίστευτα ρισκαδόρος-ότι δηλαδή χρειάζεται ένας γεννημένος πρωταθλητής.Το πως κατέληξε εκείνο το πρωτάθλημα είναι πραγματικά ένας θρύλος.


 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο σκηνοθέτης μας δίνει μία ταινία εκρηκτικά γρήγορη που με την μουσική επένδυση του Hans Zimmer σε απογειώνει και νομίζεις πως συμμετέχεις κ εσύ σε αυτό το λυσσαλέο κυνήγι του πρωταθλήματος της Φορμουλα 1.Ο που είναι το μεράκι του οι Βιογραφίες μας προσφέρει στο πιάτο μία ιστορία που θα συζητιέται για πολλά χρόνια ακόμη.Καταπιάνεται με το θέμα της ασφάλειας των αγώνων αλλά και το αλληλοσεβασμό που τρέφουν οι οδηγοί μεταξύ τους παρότι για καποιους γύρους είναι αντίπαλοιχημεία μεταξύ των και μας δίνει έναν εκρηκτικό συνδυασμό και μας μεταφέρει με επιτυχία σε εκείνη την εποχή.Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι , , , , .
Προβλήθηκε στις αίθουσες των κινηματογράφων στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 και κυκλοφορεί σε DVD.

Βαθμολογία:8,5/10, imdb:8,2/10.


Απολαύστε το trailer.





Το νησί των καταραμένων-Shutter Island(2010) Κριτική και σχολιασμός


Να πω την αμαρτία μου, μετά τον Τιτανικό πίστευα πως δεν θα τον ξαναέβλεπα τον Leonardo DiCaprio να πρωταγωνιστεί σε σοβαρή ταινία,  γιατί άρχισε να παίζει σε κάτι περίεργα πρότζεκτ όπως το The Beach, και κάτι μου έλεγε πως θα μείνει ένα μεγάλο  ταλέντο και τίποτα παραπάνωMartin Scorsese όμως είχε άλλη γνώμη και αφού,  τον έβγαλε από την ναφθαλίνη με τις Συμμορίες της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια με το Aviator και τον Πληροφιοροδότη, ξανασυνεργάζονται σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα καθώς περιέχει ότι περιμένει ο θεατής απο μία ταινία τέτοιου είδους.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ανατροπές, θεωρίες συνομωσίας, πισώπλατα μαχαιρώματα και ένα μάτσο εγκληματίες θα συναντήσουμε στο νησί-φρούριο που κρατούνται επικίνδυνοι άνθρωποι, ψυχικά διαταραγμένοι.Από την αρχή της ταινίας κάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά,κατι μου βρωμάει εδώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι.Και η αλήθεια είναι πως αυτό που ήταν το προφανές ούτε που πήγαινε το μυαλό μου.Ο ΝτιΚάπριο μας εμφανίζεται ως ντετέκτιβ στο νησί που θα προσπαθήσει μαζί με τον βοηθό του(), να διελευκάνουν μια υπόθεση εξαφάνισης από τις φυλακές του νησιού.Το τι θα συμβεί απο εκεί και πέρα είναι κάτι που ούτε καν το περιμένεις.

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Πάντως και έτσι όπως υποδύεται τον χαρακτήρα του ο ΝτιΚάπριο είναι φυσιολογικό να μην ξέρεις τι συμβαίνει ακριβώς σε αυτό το νησί, γιατί πραγματικά όλοι μοιάζουν ένοχοι στα μάτια του.Και επειδή συνήθως τείνω να ταυτίζομαι με τον πρωταγωνιστή όλοι μοιάζουν ένοχοι και για μένα.Με λίγα λόγια με τά'ι'σε κανονικά το παραμύθι ο ΝτιΚάπριο.

Μαεστρική σκηνοθεσία από τον Martin Scorsese που εκμεταλλεύεται το ταλέντο του ΝτιΚάπριο για να παρουσιάσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν εφιαλτικό και ονειρικό μαζί, που παρακαλάς να μην τελειώσει ποτέ.Η υποβλητική μουσική, οι σκοτεινοί, υγροί διάδρομοι μέσα και οι απόκρημνοι βράχοι έξω είναι το τέλειο σκηνικό για τον Σκορτζέσε για να μπορέσει να δομήσει μία ιστορία ψυχασθένειας και προσωπικών δαιμόνων.
Το νησί των καταραμένων ήταν υποψήφιο για Όσκαρ σε 4 κατηγορίες μεταξύ των οποίων σκηνοθεσίας και Ά Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.

Βαθμολογία:9/10, imdb:8,1/10


Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Preview Οι εκδικητές: Η εποχή του Ultron-Avengers: Age of Ultron (30 Απριλίου 2015)


Έεεερχονται στις 30 Απριλίου  οι Avengers για το σίκουελ της ιστορίας τους. Το νέο πόστερ που είδαμε σήμερα κιόλας, αυξάνει την ανυπομονησία μας για να δούμε το νέο δημιούργημα της Marvel.


Δεν ξέρω αν σας γεμίζει το μάτι αυτός ο Ultron, αλλά στο trailer φαίνεται βάζει πολύ δύσκολα στον Τόνι Στάρκ και την παρέα του. Το μόνο σίγουρο είναι πως περιμένουμε να δούμε επικές μάχες, σκηνές δράσης με τους Εκδικητές να προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο για ακόμη μία φορά.

Και από  αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την ταινία ο Τόνι Σταρκ είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για την γέννηση του Ultron, καθώς προσπαθεί να αναβιώσει ένα ειρηνευτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε αναστολή, που όμως δεν πάει πολύ καλά και και τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν για τους πιο δυνατούς ήρωες της Γης, στους οποίους συγκαταλέγονται ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk, η Μαύρη Χήρα και ο Hawkeye και εμπλέκονται στη δυσκολότερη δοκιμασία που έχουν αντιμετωπίσει.

Σε δύο μήνες λοιπόν θα πάρουμε απαντήσεις για όλα αυτά που περιμένουμε να δούμε. Ως τότε απολαύστε το  νέο trailer των Avengers....







Looper: Αντιμέτωποι με το χρόνο -Looper(2012) Κριτική και σχολιασμός


Ότι ταινία βγάζει ο Joseph Gordon-Levitt  τα τελευταία χρόνια γίνεται αμέσως επιτυχία. Το ίδιο έγινε και στο Looper μια ταινία όχι πολύ διαφημισμένη, η οποία καταφέρνει να σε κρατάει στην τσίτα για περίπου 2 ώρες.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Έτος 2074. Ακόμη και τότε η μαφία εξουσιάζει στον υπόκοσμο της αμερικάνικης κοινωνίαςΌταν η μαφία θέλει να 'ξεφορτωθεί' κάποιον, τον στέλνει 30 χρόνια πίσω στο παρελθόν του, όπου τον περιμένει ένας εκτελεστής. Έτσι το πτώμα είναι αδύνατο να εντοπιστεί από τις Αρχές. Ο Joseph Gordon-Levitt είναι ένας ικανότατος εκτελεστής που όμως ξαφνικά θα βρεθεί στην μέση ενός ηθικού διλήμματος. Πολύ έξυπνο σενάριο που αποκαλύπτεται αργά και μέχρι την τελική κορύφωση υπάρχει πολλή δράση.



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Rian Johnson δίνει μεγάλη βαρύτητα στους χαρακτήρες της ταινίας τους, στις πράξεις τους και στο πως αυτές θα επηρεάσουν όχι απλά τους γύρω τους αλλά και το μέλλον τους .Όλα είναι ζήτημα επιλογών και οι πρωταγωνιστές καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις στην ταινία. Ο  δίνει άλλη αίσθηση στην ταινία αφού γνωρίζει πολύ καλα πως να κάνει μια περιπέτεια ενδιαφέρουσα και ο ρόλος του στην ταινία είναι ρόλος-κλειδί.Eξαιρετικά ώριμος ο Joseph Gordon-Levitt που δείχνει πως έχει το ανάστημα και σε λίγα χρόνια θα κρατάει ταινίες εξ ολοκλήρου γραμμένες πάνω του. Kαι επειδή μια γυναικεία παρουσία δεν γίνεται να λείπει ποτέ η Εμιλι Μπλαντ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η ταινία προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 και κυκλοφορεί σε DVD.




Βαθμολογία:7/10,imdb:7,5/10





Aπολαύστε το trailer....





Preview-Cake. Στα σινεμά από 26/2/2015


Θυμάστε την Τζένιφερ Άνιστον τι ρόλο έπαιζε στα φιλαράκια?Ε λοιπόν, ξεχάστε την.Στην νέα ταινία της που θα την δούμε στις ελληνικές αίθουσες από την προσεχή Πέμπτη δίνει στο «Cake», την συγκλονιστική αυτή δραματική  ερμηνεία της ζωής της.Kαι το γεγονός πως ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα μάλλον δείχνει να τα καταφέρνει καλά.


ΥΠΟΘΕΣΗ 


Σύμφωνα με την υπόθεση, η Κλερ Σίμονς (Τζένιφερ Άνιστον) πονάει, όλη την ώρα. Σωματικά πονάει. Ο ψυχολογικός της πόνος, όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερος: η οργή και η απελπισία της προκαλούν θυμό και αφοπλιστική ειλικρίνεια που έχουν απομακρύνει από κοντά της όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα, τα οποία δεν αντέχουν να την βλέπουν να σε τραγική κατάσταση η οποία την ωθεί  σε διάφορες ουσίες.

Η αυτοκτονία μιας  γυναίκας από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης στην οποία συμμετέχει, θα δώσει στην Κλερ έναν νέο στόχο ζωής: να μάθει περισσότερα για αυτήν την γυναίκα που ελάχιστα γνώριζε, εισβάλλοντας στη ζωή του χήρου της και του μικρού παιδιού της.
Στο τέλος του κωμικοτραγικού της ταξιδιού της, που ισορροπεί ανάμεσα στη συγκλονιστική πραγματικότητα και το ελπιδοφόρο μέλλον, ίσως βρει τον τρόπο να επανέλθει στον πραγματικό εαυτό της και να είναι ξανά η γυναίκα που ήταν.

Στην ταινία που αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε παίζουν ακόμα οι Αντριάνα Μπαράζα, Φελίσιτι Χάφμαν, Ουίλιαμ Μέισι, ο Σαμ Γουόρθινγκτον και η Άννα Κέντρικ.

Δείτε το trailer.


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η θεωρία των πάντων-The Theory of Everything(2014) Κριτική και σχολιασμός.


Όταν ένας άνθρωπος ακούσει από τους γιατρούς πως έχει 2 χρόνια ζωής ακόμη και παρότι έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε και ακόμη ζει, τότε το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου είναι απίστευτο.Τι να πεις για τον Στηβεν Χωκινγκ και το μυαλό του.Η βιογραφία του ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα την βλέπαμε στις αίθουσες του κινηματογράφου και τώρα ήρθε η ώρα του.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ταινία δεν ασχολείται τόσο πολύ με την επαγγελματική ζωή του, αλλά στην προσωπική ζωή του καθηγητή Χώκινγκ εμβαθύνει και στα προβλήματα που έφερε στον πολυετή γάμο του η νόσος που τον ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα.Μία πολύ δύσκολη ασθένεια τόσο για τον ίδιο αλλά τόσο και για τους γύρω του καθώς μέρα με την μέρα χειροτερεύει μέχρι του σημείου να μην μπορεί να μιλήσει.Το πως κατάφερε και παντρεύτηκε και δεύτερη φορά στην ζωή του ενώ ήταν σε αναπηρικό καρότσι είναι θέμα για μελέτη.Η ταινία βέβαια στην ουσία είναι ένα ρομαντικό μελόδραμα, βρετανικής κοπής που μάλλον οι ευαίσθητες γυναίκες θα λατρέψουν.



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ




Ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι πολύπλευρος όσον αφορά την αφήγηση της ζωής ενός τόσο σημαντικού άντρα. Ο σκηνοθέτης προσπαθεί να πλάσει μια πιο ανθρώπινη βιογραφία για το τεράστιο μυαλό του Stephen Hawking, να τον αναδείξει όχι τόσο ως διανοούμενο αλλά ως σύζυγο που προσπαθεί  να κρατήσει τη σύζυγό του ευτυχισμένη παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν και, ενδιάμεσα, να μιλήσει και για τις φανταστικές θεωρίες του για τις μαύρες τρύπες και τη συμβολή του στην Επιστήμη.Η ερμηνεία του είναι φανταστική, πιάνει ακριβώς το νόημα του ρόλου και είναι σαν να παίζει ο πραγματικός Στήβεν Χώκινγκ.Το αποτέλεσμα είναι να αποσπάσει χτες το Όσκαρ για την ερμηνεία του και είναι απολύτως δίκαιη.



 Βαθμολογία:7,5/10, imdb:7,8/10



Δείτε το trailer....



Ο λαβύρινθος-The Maze Runner (2014)





τριλογίες τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται μάστιγα στο χόλυγουντ όπως το Divergent και το The Hunger Games.

Η Υπόθεση

Ο λαβύρινθος είναι μία νεανική sci-fi ταινία με μυστήρια πλοκή και πολύ ψάξιμο.Άλλωστε σε λαβύρινθο βρισκόμαστε.Το γεγονός πως είναι το πρώτο μέρος σημαίνει πως δεν θα δείτε πολλά να εξελίσσονται από άποψης πλοκής του σεναρίου όμως μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα καθώς ο νεαρός Τόμας ξυπνάει με αμνησία σε έναν τεράστιο λαβύρινθο όπου ζουν πολλοί νεαροί, οι οποίοι στέλνουν καθημερινά δρομείς μέσα στον λαβύρινθο για να τον χαρτογραφούν αλλά και να βρουν μια έξοδο.


Εαν είστε κλειστοφοβικός αυτή είναι η ιδανική ταινία για να ξεπεράσετε τις φοβίες σας.Οι πόρτες του λαβύρινθου κλείνουν καθημερινά, ο δρόμος αλλάζει, το δωμάτιο μικραίνει και την συνέχεια την ξέρετε φαντάζομαι.Να έχετε και μια σακούλα δίπλα σας, αχρείαστη να ναι.Μπορώ να πω πως την περίμενα καλύτερη την υπόθεση, με είχε ενθουσιάσει το τρειλερ, όμως λίγο απογοητεύτηκα αφου περίμενα πιο πολλά πράγματα.Τελικά πάντα όταν περιμένεις να δεις κάτι καλό την τρως την πατάτα.Σε καμμία περίπτωση δεν πλησιάζει το εξαιρετικό Divergent αλλά εντάξει θα κάνω υπομονή αφου έχει άλλες 2 ταινίες Ο λαβύρινθος να σώσει τη παρτίδα.



Σκηνοθεσία και Ερμηνείες


Οι νεαροί ηθοποιοί που παίζουν στον λαβύρινθο με τις ερμηνείες τους καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον ως το τέλος όπου στο αποκορύφωμα καταλαβαίνεις και ως θεατής τι ακριβώς παίζει μέσα στον λαβύρινθο.Απο σκηνοθετικής πλευράς ο κρατάει low profile και δεν χρησιμοποιεί γυαλιστερά χολυγουντιανά εφέ, αν και θα μπορούσε, αλλά μένει σε μια σκοτεινή και μυστήρια ατμόσφαιρα για να μπορέσει να παρουσιάζει σε εμάς τον Λαβύρινθο ως τρομακτικό μέρος.


Έχουμε λοιπόν να περιμένουμε αρκετά απο αυτή την τριλογία, και ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια.

Bαθμολογία:6/10, imdb:6,9/10

Δείτε το trailer.






νεαρό Τόμας να ξυπνάει με αμνησία σε μια κοιλάδα κυκλωμένη απ’ ένα τεράστιο λαβύρινθο όπου μια ομάδα νεαρών ανδρών έχουν δημιουργήσει μια αγροτικού τύπου κοινωνία και κάθε μέρα στέλνουν δρομείς να χαρτογραφούν και να αναζητούν έξοδο μέσα σε ένα μέρος που αλλάζει συνεχώς και κυκλοφορούν επικίνδυνα πλάσματα.

Πηγή: http://frapress.gr
νεαρό Τόμας να ξυπνάει με αμνησία σε μια κοιλάδα κυκλωμένη απ’ ένα τεράστιο λαβύρινθο όπου μια ομάδα νεαρών ανδρών έχουν δημιουργήσει μια αγροτικού τύπου κοινωνία και κάθε μέρα στέλνουν δρομείς να χαρτογραφούν και να αναζητούν έξοδο μέσα σε ένα μέρος που αλλάζει συνεχώς και κυκλοφορούν επικίνδυνα πλάσματα.

Πηγή: http://frapress.gr
sci-fi ταινία

Πηγή: http://frapress.gr
sci-fi ταινία

Πηγή: http://frapress.gr
sci-fi ταινία

Πηγή: http://frapress.gr